Šamo pjausnys su svogūnais

 (48)
Žuvis
© Corbis/Scanpix

Šis patiekalas - rimtiems žvejams, kurie ne tik meškeres ežere ar upėj pamirko, bet ir laimikį namo šeimininkėms parveža.

4 asmenims reikės:

800 g šamo filė,
1 kiaušinio,
80 g džiūvėsėlių,
50 ml aliejaus,
trupučio vandens,
20 g miltų,
150 g ropinių svogūnų,
30 g sviesto kepimui,
1,2 kg bulvių,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Šamo filė nuplaukite po vėsiu, tekančiu vandeniu, supjaustykite 2-3 cm storio gabalėliais. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieną gabalėlį lengvai išmuškite.

Druskos ir pipirų užberkite pagal skonį. Kiaušinį suplakite su vandeniu, jame suvilgykite paruoštus žuvies gabalėlius, po to apvoliokite džiuvėsėliuose ir apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu, kol apskrus.

Nulupkite svogūnus, nuplaukite, supjaustykite plonais žiedeliais, apvoliokite miltuose ir taip pat apkepinkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Prieš patiekiant į stalą, žuvį sudėkite ant didelio plokščio padėklo, papuoškite kepintais svogūnais, garnyrui patiekite bulves.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
48
Registruoti (0) Anonimiški (48)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Patarimai, kaip naudoti citrusinius vaisius: tinka ir prie kiaulienos, ir prie salotų (1)

2015 sausio mėn. 30 d. 11:28
Vitamino C karalių titulai neabejotinai priklauso citrusiniams vaisiams, tačiau jie ypatingi ne tik tuo – šių vaisių naudojimas kasdienėje maisto ruošoje į jūsų virtuvę gali įpūsti tikrų permainų vėjų. Citrinų, apelsinų, greipfrutų ir laimų dėka įprasti patiekalai atsiskleis naujais skoniais ir tuo pačiu padės išlikti sveikiems.

Specialiai lietuviams sukūrė juodo maisto meniu (11)

2015 sausio mėn. 29 d. 12:30
Juoda pica
DELFI (M.Ažušilio nuotr.)
Didžiuosiuose šalies miestuose veikiantis picerijų tinklas „CanCan pizza“ į lietuvių maisto racioną ryžosi įnešti netikėtų spalvų. Virtuvės naujiena - amžina klasika vadinamą juodą spalvą picerijų šefai perkėlė į patiekalų meniu.

Tailando virtuvės įdomybės arba kodėl tajų kalboje nėra žodžio „badas“ (4)

2015 sausio mėn. 27 d. 12:32
Kiekvienas užkietėjęs keliautojas patvirtins, kad Tailando virtuvė – viena iš populiariausių pasaulyje. Kaip ir daugelio pietryčių Azijos šalių, tajų virtuvei didelę įtaką darė kinų, indų, japonų ir netgi portugalų virtuvės, tačiau ji išsaugojo savo charakterį ir unikalumą. Tailando virtuvės skonių įvairovę sunku perteikti žodžiais, jos negalima palyginti su jokia kita pasaulio virtuve.

Kauniečiai nebijo naujovių: ragauja ir žalios jautienos, ir varlių šlauneles (30)

2015 sausio mėn. 25 d. 09:34
Prancūziška virtuvė
Organizatorių nuotr.
„Būna tokių klientų, kurie ateina savęs išbandyti ir paragauti neįprasto patiekalo“, - sako Kaune veikiančio prancūziško maisto restorano rinkodaros vadovė Eglė Mažeikienė. Ji teigia, kad neįprasti patiekalai – varlių šlaunelės ar specialiai paruoštos sraigės – kauniečių nebebaugina. Atvirkščiai – laikinosios sostinės gyventojai smalsūs ir pasiruošę išbandyti naujoves, sako E. Mažeikienė.

Gardūs bulviniai blynai (28)

2015 sausio mėn. 25 d. 00:00
Šie blynai skanūs ir su pikantišku, ir su saldžiu padažu.