Šamo pjausnys su svogūnais

 (48)
Šis patiekalas - rimtiems žvejams, kurie ne tik meškeres ežere ar upėj pamirko, bet ir laimikį namo šeimininkėms parveža.
Žuvis
© Corbis/Scanpix

4 asmenims reikės:

800 g šamo filė,
1 kiaušinio,
80 g džiūvėsėlių,
50 ml aliejaus,
trupučio vandens,
20 g miltų,
150 g ropinių svogūnų,
30 g sviesto kepimui,
1,2 kg bulvių,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Šamo filė nuplaukite po vėsiu, tekančiu vandeniu, supjaustykite 2-3 cm storio gabalėliais. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieną gabalėlį lengvai išmuškite.

Druskos ir pipirų užberkite pagal skonį. Kiaušinį suplakite su vandeniu, jame suvilgykite paruoštus žuvies gabalėlius, po to apvoliokite džiuvėsėliuose ir apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu, kol apskrus.

Nulupkite svogūnus, nuplaukite, supjaustykite plonais žiedeliais, apvoliokite miltuose ir taip pat apkepinkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Prieš patiekiant į stalą, žuvį sudėkite ant didelio plokščio padėklo, papuoškite kepintais svogūnais, garnyrui patiekite bulves.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Marinuotos paprikos su žiediniais kopūstais (1)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias mano konservavimo receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Gardus kremas su uogomis (2)

Vasara – toks metas, kai mažiausiai norisi sukinėtis virtuvėje. Tačiau valgyti, deja, vis tiek reikia. O ypač – pasmaližiauti, kai miškai ir sodai lūžta nuo uogų. Mano vasaros desertas, kurį visi valgo, giria, ir prašo DAR, yra lengvas, purus bei sotus kremas su uogomis.

Įdomybės apie kavą: kaip degustuoti, išsirinkti ir paruošti (3)

Kava, kaip ir vynas, turi savo degustavimo ritualus. Žinant vos keletą pagrindinių taisyklių galima geriau suprasti šio gėrimo aromato savybes, kurių kava turi pakankamai platų spektrą.

Daugiau nei pusė parduodamų dešrelių netinkamos kepti ant laužo (3)

Iš kelių šimtų Lietuvoje prekybos vietose parduodamų mėsos dešrelių rūšių vos kelios dešimtys yra tinkamos kepti ant laužo. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vyriausioji specialistė Viktorija Septilkienė įspėja, kad susigundžiusiems ant laužo pasičirškinti dešrelių reikėtų atkreipti dėmesį į jų sudedamąsias dalis ir jokiu būdu nepirkti produkto, jeigu jame yra nitritinės druskos E 250.

Konkursas „Mano geriausias konservavimo receptas“ (1)

Kviečiame visus, mėgstančius raugti, marinuoti ir kitaip konservuoti vasaros gėrybes, pasidalinti savo receptais ir dalyvauti konkurse „Mano geriausias konservavimo receptas“. Nugalėtojams - puiki staigmena!