Šamo pjausnys su svogūnais

 (48)
Žuvis
© Corbis/Scanpix

Šis patiekalas - rimtiems žvejams, kurie ne tik meškeres ežere ar upėj pamirko, bet ir laimikį namo šeimininkėms parveža.

4 asmenims reikės:

800 g šamo filė,
1 kiaušinio,
80 g džiūvėsėlių,
50 ml aliejaus,
trupučio vandens,
20 g miltų,
150 g ropinių svogūnų,
30 g sviesto kepimui,
1,2 kg bulvių,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Šamo filė nuplaukite po vėsiu, tekančiu vandeniu, supjaustykite 2-3 cm storio gabalėliais. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieną gabalėlį lengvai išmuškite.

Druskos ir pipirų užberkite pagal skonį. Kiaušinį suplakite su vandeniu, jame suvilgykite paruoštus žuvies gabalėlius, po to apvoliokite džiuvėsėliuose ir apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu, kol apskrus.

Nulupkite svogūnus, nuplaukite, supjaustykite plonais žiedeliais, apvoliokite miltuose ir taip pat apkepinkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Prieš patiekiant į stalą, žuvį sudėkite ant didelio plokščio padėklo, papuoškite kepintais svogūnais, garnyrui patiekite bulves.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
48
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinakte su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Ypatingo šventinio skonio keksiukai su spanguolėmis

2014 gruodžio mėn. 24 d. 00:00
Be abejonės, dalis žmonių yra linkę šventinius skanumynus gamintis patys ir turi jau per laiką išbandytus tortų ir pyragų receptus. Visgi kasmet norisi kažko naujo. Todėl prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič dalinasi „Karališko kalėdinio kekso“ receptu.

Gardus desertas: kalėdinis karališkas keksas (3)

2014 gruodžio mėn. 23 d. 07:51
Advento laikotarpiu ar bent Kūčių dieną visi stengiamės laikytis pasninko, tačiau jau Kalėdų rytą prasideda smaguriavimo maratonas. Kokios gi Kalėdos be saldumynų? Ne paslaptis, kad ant gausaus Kalėdų pietų stalo visuomet atsiranda vietos ne vienam, o bent keliems desertams. Vaikai išragauja po eglute rastus saldainius, mamos ant stalo tiekia šventinį pyragą, o štai prekybos centruose skaičiuojami rekordiniai tortų, pyragų, vyniotinių ir kitų saldžių prekių pardavimai.

Vienos šnicelis su keptomis bulvėmis ir kopūstais (7)

2014 gruodžio mėn. 23 d. 00:01
Aštuntoje laidų ciklo „Šefo virtuvė" dalyje vokiečių restorano „Bunte Gans" šefas Vytautas Kazlauskas gamina Vienos šnicelį su keptomis bulvėmis ir kopūstais.

Kalėdinis moliūgų ir sūrio pyragas

2014 gruodžio mėn. 22 d. 16:08
Dešimtoje kulinarinės rubrikos „Šefo virtuvė" dalyje restorano „La Storia" vyriausiasis virėjas Arūnas Jonaitis demonstruoja, kaip pagaminti moliūgų pyragą su sūriu. Tai bus puikus kalėdinis akcentas ant jūsų šventinio stalo.

Ožkos metų sutikimui - žali receptai (3)

2014 gruodžio mėn. 19 d. 11:55
Kasmet, baigiantis metams ir artinantis žiemos švenčių džiaugsmams, dažnas susiduria su tais pačiais klausimais: kaip išgyventi švenčių maratoną ir ką pasižadėti sau Naujaisiais metais? Atsakymu į abu šiuos klausimus gali tapti pirmosios lietuviškos knygos apie žaliąją augalinę mitybą.