Šamo pjausnys su svogūnais

 (48)
Žuvis
© Corbis/Scanpix

Šis patiekalas - rimtiems žvejams, kurie ne tik meškeres ežere ar upėj pamirko, bet ir laimikį namo šeimininkėms parveža.

4 asmenims reikės:

800 g šamo filė,
1 kiaušinio,
80 g džiūvėsėlių,
50 ml aliejaus,
trupučio vandens,
20 g miltų,
150 g ropinių svogūnų,
30 g sviesto kepimui,
1,2 kg bulvių,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Šamo filė nuplaukite po vėsiu, tekančiu vandeniu, supjaustykite 2-3 cm storio gabalėliais. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieną gabalėlį lengvai išmuškite.

Druskos ir pipirų užberkite pagal skonį. Kiaušinį suplakite su vandeniu, jame suvilgykite paruoštus žuvies gabalėlius, po to apvoliokite džiuvėsėliuose ir apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu, kol apskrus.

Nulupkite svogūnus, nuplaukite, supjaustykite plonais žiedeliais, apvoliokite miltuose ir taip pat apkepinkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Prieš patiekiant į stalą, žuvį sudėkite ant didelio plokščio padėklo, papuoškite kepintais svogūnais, garnyrui patiekite bulves.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
48
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Figūrai nekenkiantys ledai

2014 balandžio mėn. 25 d. 00:01
Ledai – tai ne tik gaivinantis skanėstas šiltą dieną, bet ir sveikatai naudingas produktas. Nepagrįstas augalinių riebalų garbinimas – jau praeitis. Vis labiau vertinami natūralūs ledai, kurie pagaminti iš trintų vaisių, uogų, riešutų ar sėklų.

Pirmasis Lietuvoje gastronominis žurnalas mini du jubiliejus

2014 balandžio mėn. 24 d. 18:42
Šį pavasarį žurnalas „Geras skonis“, šviečiantis Lietuvos visuomenę gastronomijos, gėrimų ir vartojimo kultūros srityse, mini net dvi jubiliejines sukaktis: balandžio mėn. jau išleistas 100-asis žurnalo numeris, o gegužės mėn. žurnalas švęs 15-ąjį gimtadienį.

Pavasariškas varškės tortas

2014 balandžio mėn. 25 d. 00:01

Naudingas VIDEO: kaip iškart supjaustyti 10 mažų pomidorų (3)

2014 balandžio mėn. 24 d. 00:01
Nuo šiol nebūtina kankintis, jei norite perpjauti per pusę 10 mažų pomidoriukų.

Sveikiname gardžiausių velykinių patiekalų gamintojas! (2)

2014 balandžio mėn. 23 d. 17:40
Dėkojame visiems, pasidalinusiems savo gardžių velykinių patiekalų receptais ir skelbiame nugalėtojas!