Šamo pjausnys su svogūnais

 (48)
Šis patiekalas - rimtiems žvejams, kurie ne tik meškeres ežere ar upėj pamirko, bet ir laimikį namo šeimininkėms parveža.
Žuvis
© Corbis/Scanpix

4 asmenims reikės:

800 g šamo filė,
1 kiaušinio,
80 g džiūvėsėlių,
50 ml aliejaus,
trupučio vandens,
20 g miltų,
150 g ropinių svogūnų,
30 g sviesto kepimui,
1,2 kg bulvių,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Šamo filė nuplaukite po vėsiu, tekančiu vandeniu, supjaustykite 2-3 cm storio gabalėliais. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieną gabalėlį lengvai išmuškite.

Druskos ir pipirų užberkite pagal skonį. Kiaušinį suplakite su vandeniu, jame suvilgykite paruoštus žuvies gabalėlius, po to apvoliokite džiuvėsėliuose ir apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu, kol apskrus.

Nulupkite svogūnus, nuplaukite, supjaustykite plonais žiedeliais, apvoliokite miltuose ir taip pat apkepinkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Prieš patiekiant į stalą, žuvį sudėkite ant didelio plokščio padėklo, papuoškite kepintais svogūnais, garnyrui patiekite bulves.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Įdaryti faršo kukuliai

Nepaisant, kad nepavyko gražiai nufotografuoti… Na žinote, pilvai urzgia, visi aplinkui valgyti nori, o ir pačiai jau skrandis griausmingai orkestrą užgroja.

Blynai su obuoliais ir cinamonu

Rytai, kurie prasideda blynais, visada būna linksmesni ir kažkuo stebuklingesni! O ypač savaitgaliais, mm, saldi uogienė, vaisiai, prie stalo susirinkusi visa šeima, linksmi pokalbiai!

Ar išdrįstumėte prisėsti prie kinų Naujųjų metų stalo? (3)

Nuo vakar prasidėjo dvi savaites truksianti kinų Naujųjų metų šventė. Prisėdę prie jų šventinio stalo galite susidurti su iššūkiais – mat jų gaminami patiekalai ypač skiriasi nuo mums įprastų. Maistas stebina įmantriu skoniu, sudedamosiomis dalimis ir, žinoma, mums dar nematyta išvaizda.

Makaronai su krevetėmis ir pievagrybiais

Buvo laikas kai į krevetes žiūrėdavau susiraukdama, o dabar lekiu valgyti pati pirma. Ypač dievinu jas su makaronais. Ir dingsta akimirksniu, visada atrodo per mažai.

Svarbiausia gero sūrio sąlyga - laimingos ožkos (9)

„Aš visuomet pradedu nuo ožkų,- sako Dargužiuose gyvenanti ir su vyru Valdu Kavaliausku sūrius gaminanti Rasa Ilinauskaitė, paklausta, ko gi reikia geram sūriui pagaminti. - Geras sūris – tai geras pienas, sveikos ir laimingos ožkos. Tas yra svarbiausia, jei nori padaryti gerą sūrį. O paskui jau gali bandyti technologijas.“