Šamo pjausnys su svogūnais

 (48)
Žuvis
© Corbis/Scanpix

Šis patiekalas - rimtiems žvejams, kurie ne tik meškeres ežere ar upėj pamirko, bet ir laimikį namo šeimininkėms parveža.

4 asmenims reikės:

800 g šamo filė,
1 kiaušinio,
80 g džiūvėsėlių,
50 ml aliejaus,
trupučio vandens,
20 g miltų,
150 g ropinių svogūnų,
30 g sviesto kepimui,
1,2 kg bulvių,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Šamo filė nuplaukite po vėsiu, tekančiu vandeniu, supjaustykite 2-3 cm storio gabalėliais. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieną gabalėlį lengvai išmuškite.

Druskos ir pipirų užberkite pagal skonį. Kiaušinį suplakite su vandeniu, jame suvilgykite paruoštus žuvies gabalėlius, po to apvoliokite džiuvėsėliuose ir apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu, kol apskrus.

Nulupkite svogūnus, nuplaukite, supjaustykite plonais žiedeliais, apvoliokite miltuose ir taip pat apkepinkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Prieš patiekiant į stalą, žuvį sudėkite ant didelio plokščio padėklo, papuoškite kepintais svogūnais, garnyrui patiekite bulves.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
48
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Mano gardžiausias velykinis patiekalas! Skaitytojų receptai (3)

2014 balandžio mėn. 16 d. 19:02
Gražiausia pavasario šventė, kurios taip laukiama - Velykos - jau čia pat. Ką gaminsite? Kviečiame dalyvauti konkurse „Mano gardžiausias velykinis patiekalas“!

Kad vyniotinis ant Velykų stalo būtų kaip mamos + 4 vyniotinių receptai! (6)

2014 balandžio mėn. 16 d. 15:10
Artėjant šv. Velykoms džiaugiamės nubudusia gamta, puošiame namus bei ieškome patarimų, kokius patiekalus pagaminti šventiniam stalui. Sutiksite, kad Velykos – itin marga šventė. Ne tik dėl to, kad gamta pasipuošia žiedais, bet ir todėl, kad mūsų stalą puošia įvairiaspalviai margučiai, prie kurių norime pasigaminti įmantriausių užkandžių bei karštų patiekalų, gardžių pyragų ar kitų kepinių.

Mėsos žiedas su putpelių kiaušiniais (5)

2014 balandžio mėn. 16 d. 10:01
Mėsos žiedas su putpelių kiaušiniais
Asmeninio archyvo nuotr.
Labai paprastai pagaminamas ir labai žavus, skanus bei pavasariškas mėsos žiedas šventiniam Velykų stalui.

Pyragas „Paskenduolis“ (8)

2014 balandžio mėn. 16 d. 00:01
Pyragas „Paskenduolis“
Asmeninio archyvo nuotr.
Šalia visų Velykoms siūlomų mielinių pyragų rekomenduoju pabandyti šį, netradicinio gaminimo mielinį pyragą, kuomet jo tešla, tiesiogine to žodžio prasme, paskandinama dubenyje.Pyragas rezultate gaunasi dar skanesnis, nei įprasti mieliniai gardėsiai.

Bajoriška lydeka su pasninko spirgučiais (3)

2014 balandžio mėn. 15 d. 15:13
Ką turėtume pasigaminti, kad mūsų šventinis Velykų stalas atitiktų geriausias istorines Lietuvos virtuvės tradicijas? Kadangi pagrindiniai virtuvės madų diktuotojai buvo aukštuomenė – valdovai, didikai ir bajorai, – patyrinėkime, kaip atrodė būtent jų Velykinės puotos.