Šamo pjausnys su svogūnais

 (48)
Šis patiekalas - rimtiems žvejams, kurie ne tik meškeres ežere ar upėj pamirko, bet ir laimikį namo šeimininkėms parveža.
Žuvis
© Corbis/Scanpix

4 asmenims reikės:

800 g šamo filė,
1 kiaušinio,
80 g džiūvėsėlių,
50 ml aliejaus,
trupučio vandens,
20 g miltų,
150 g ropinių svogūnų,
30 g sviesto kepimui,
1,2 kg bulvių,
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Šamo filė nuplaukite po vėsiu, tekančiu vandeniu, supjaustykite 2-3 cm storio gabalėliais. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kiekvieną gabalėlį lengvai išmuškite.

Druskos ir pipirų užberkite pagal skonį. Kiaušinį suplakite su vandeniu, jame suvilgykite paruoštus žuvies gabalėlius, po to apvoliokite džiuvėsėliuose ir apkepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su sviestu, kol apskrus.

Nulupkite svogūnus, nuplaukite, supjaustykite plonais žiedeliais, apvoliokite miltuose ir taip pat apkepinkite aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.

Prieš patiekiant į stalą, žuvį sudėkite ant didelio plokščio padėklo, papuoškite kepintais svogūnais, garnyrui patiekite bulves.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (48)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Grilyje – ne tik mėsa

Pagaliau atėjęs pavasaris – neatsiejamas nuo išvykų į gamtą. Ir dažniausiai jos neapsieina be gardžiai kvepiančių, dūmo skonį turinčių grilio patiekalų.

Patarimai, kaip gardžiai užmarinuoti ir iškepti mėsą (32)

Atšilus orams pirmiausia, ką norisi padaryti - išvažiuoti į gamtą ir pagaliau surengti tikrą pikniką. O koks piknikas be šašlykų? Kad iškyla pavyktų, štai patarimai, kaip teisingai užmarinuoti mėsą ir gardžiai ją iškepti.

Visi į gamtą: grilyje kepti šonkauliukai (3)

Kadangi grill sezonas jau ant nosies ir pats laikas nuo kepimo grotelių nukrapštyti paskutinius pernykščius riebalų likučius ir pasitikti sezoną atsinaujinus savo receptų sąrašą. Šis receptas puikiai tiks, jeigu reikės pamaitinti išalkusių armiją. Apkepus šonkaulius orkaitėje darbą pabaigti galite grilyje – kur šonkauliams suteiksite gražią spalvą, anglies prieskonį ir lipnų padažą. Šį procesą galite padaryti ir namuose grill keptuvėje, jeigu progos kepti lauke neturite.