Prieskoniniam padažui: 2 šaukštai sukapotų prieskoninių žolelių (melisų, krapų, petražolių, daržinių builių), 4 šaukštai aliejaus, 3 šaukštai žolelių acto, truputis maltų juodųjų pipirų, cukraus, druskos.

Salotų lapus stambiai suplėšykite. Kumpį supjaustykite šiaudeliais, obuolį – kubeliais. Pievagrybius ir porą supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Padažui aliejų sumaišykite su actu, paskaninkite prieskoninėmis žolelėmis ir juodaisiais pipirais.

Pievagrybių ir poro gabaliukus bei kumpio šiaudelius sumaišykite, užpilkite padažu ir palaikykite 10 minučių. Tada sudėkite salotų lapus, pasaldinkite ir pasūdykite. Atsargiai sumaišykite, papuoškite kietai virtu kiaušiniu.