Lengvai paruošiami, tad galite greitai susisukti, jei svečiai jau beldžiasi į duris.

Reikės:

100 g cukraus,
1 kiaušinis,
100 g sviesto,
120 g riešutų (naudojau graikiškus),
200 g miltų,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Minkštą sviestą išplakti iki purumo su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įkulti kiaušinį ir dar paplakti, kol masė pašviesės. Sudėti smulkintus riešutus (aš juos su kočėlu padaužiau) ir gerai išmaišyti. Palaipsniui pilti miltus ir minkyti tešlą. Suminkyti nelimpančią prie rankų tešlą ir dėti į šaldytuvą 30 min.

Stalą pabarstyti miltais ir iš tešlos kočioti 0,5 cm storio lakštą. Su norima formele išspausti sausainius, dėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepti orkaitėj 170 laipsnių temperatūroje apie 8-10 min.

Iškepusius atvėsinti skardoje.