4 porcijoms reikės:

500 g raviolių su špinatų įdaru,
druskos,
kelių lašų alyvuogių aliejaus,
2 morkų,
100 g rukolos salotų lapų,
1 žaliųjų salotų gūžės,
150 g sūrio.

Užpilui –

75 ml daržovių sultinio,
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 žiupsnelio cukraus,
75 ml alyvuogių aliejaus,
30 g išgliaudytų graikinių riešutų.

Raviolius išvirkite dideliame kiekyje verdančio pasūdyto vandens, perpilkite į sietelį, perliekite šaltu vandeniu ir leiskite visiškai vandeniui nutekėti. Sudėkite juos į didelį dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, atsargiai išmaišykite ir leiskite atvėsti.

Morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Rukolą nuplaukite ir nusausinkite.

Žaliųjų salotų lapus nuvalykite, nuplaukite ir suplėšykite nedideliais gabalėliais. Sūrį supjaustykite kubeliais. Visus paruoštus produktus suberkite į dubenį ir atsargiai išmaišykite.

Daržovių sultinį sumaišykite su nedideliu kiekiu tarkuotos citrinos žievelės ir citrinų sultimis. Pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi, atsargiai supilkite alyvuogių aliejų.

Supilkite į salotas du trečdalius paruošto salotų užpilo, išmaišykite ir leiskite truputėlį pastovėti. Salotas dar kartą apibarstykite druska, pipirais ir išdėliokite į keturias lėkštes. Apliekite salotas likusiu užpilu ir apibarstykite išgliaudytų graikinių riešutų puselėmis. Iš karto patiekite į stalą.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją