Tešlai reikės:

300 g miltų
10 g mielių
8 šaukštų pieno
žiupsnelio druskos
90 g cukraus
55 g sviesto
1 kiaušinio
125 g riešutų
1/2 pakelio vanilinio cukraus

Aptepimui:

Citrininis glajus
Cukraus glajus

Gaminimas:

Iš miltų, pieno, kiaušinio, mielių, margarino, druskos ir cukraus užminkoma tešla. Ji pastatoma šiltai, kad pakiltų.

Paskui iš jos iškočiojamas nelabai plonas lakštas, kuris supjaustomas trikampiais. Šie aptepami tirpytu margarinu.

Riešutai sumaišomi su cukrumi, truputį pakepinami ir sugrūdami. Į juos suberiamas vanilinis cukrus, įpilama truputį vandens, kad pasidarytų tąsi masė.

Tešlos trikampiai aptepami šia mase, susukami į volelius, sudedami į paruoštą skardą ir palaikomi, kad pakiltų.

Kepami karštoje orkaitėje 20 minučių, kol parunda. Dar šilti rageliai aptepami citrinos ir cukraus glajumi.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)