Purūs varškės virtinukai

 (9)
Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.
Purūs varškės virtinukai
© Recepto autorė

Šie varškės virtinukai pagaminti pagal kiek netradicinį receptą, kadangi vietoj cukraus naudojau cukraus pudrą, tad virtinukai gaunasi ypatingai purūs, minkšti ir tiesiog tirpstantys burnoje.

2 porcijoms reikės:

200 g varškės
5 valg. š. miltų
4 valg. š. cukraus pudros
1 kiaušinis
žiupsnis druskos
1 arb. š. vanilinio cukraus

Gaminimas:

Visus ingredientus sudėkite į dubenį, sutrinkite šakute iki vientisos masės.

Imkite po gabalą tešlos ir ant šiek tiek miltais pabarstyto stalo suformuokite storą virvelę. Ją supjaustykite nedideliais gabalėliais, dėkite ant miltais pabarstytos lentelės ar lėkštės.

Nedideliame puode užvirkite vandenį, atsargiai sudėkite virtinukus. Kai visus sudėsite – pajundinkite puodą, kad virtinukai nesuliptų. Virkite apie 10 min. kol virtinukai sukietės. Patiekite su grietine, sviestu, cukrumi ar mėgstama uogiene.

Receptas iš Liucijos tinklaraščio: www.lithuanianintheusa.com

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (3)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškės apkepas su natūraliu jogurtu (2)

Niekas negali atsispirti šiam varškės apkepui!

Varškėčiai su spanguolėmis (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Giedrei ir laukiame jūsų receptų.

Skanios ir sveikos salotos (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Natalijai ir laukiame jūsų receptų.

Senas geras Kuršėnų vyniotinis (8)

Ar būtina laukti progos, kad palepintume šeimą gardžiu desertu? Tikrai ne! Juolab, kad Kuršėnų vyniotinis pagaminamas visai lengvai.