Purūs varškės virtinukai

 (9)
Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.
Purūs varškės virtinukai
© Recepto autorė

Šie varškės virtinukai pagaminti pagal kiek netradicinį receptą, kadangi vietoj cukraus naudojau cukraus pudrą, tad virtinukai gaunasi ypatingai purūs, minkšti ir tiesiog tirpstantys burnoje.

2 porcijoms reikės:

200 g varškės
5 valg. š. miltų
4 valg. š. cukraus pudros
1 kiaušinis
žiupsnis druskos
1 arb. š. vanilinio cukraus

Gaminimas:

Visus ingredientus sudėkite į dubenį, sutrinkite šakute iki vientisos masės.

Imkite po gabalą tešlos ir ant šiek tiek miltais pabarstyto stalo suformuokite storą virvelę. Ją supjaustykite nedideliais gabalėliais, dėkite ant miltais pabarstytos lentelės ar lėkštės.

Nedideliame puode užvirkite vandenį, atsargiai sudėkite virtinukus. Kai visus sudėsite – pajundinkite puodą, kad virtinukai nesuliptų. Virkite apie 10 min. kol virtinukai sukietės. Patiekite su grietine, sviestu, cukrumi ar mėgstama uogiene.

Receptas iš Liucijos tinklaraščio: www.lithuanianintheusa.com

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Ypatingas uogų ir špinatų tortas (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justinai ir laukiame jūsų receptų.

Skaniausi vasaros pusryčiai (10)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Virginijai ir laukiame jūsų receptų.

Želė tortas su grietinėle

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Suktinukai su lašiša (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Tradicinė šaltiena su žirneliais

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.