Ingredientai:
500 g faršo,
400 g makaronų
200 g konservuotų žirnelių
2 pomidorai
dvi paprikos
galima įdėti aitriųjų paprikų
česnako pagal skonį
maltos mėsos prieskoniai
druska
pipirai
saulėgrąžų aliejus
Gaminimo eiga:
Pirmiausia paruošiame faršą, įdedame pipirų, druskos, įspaudžiame česnako. Viską suminkome. Galima palikti kuriam laikui, kad mėsa įsigertų česnako.
Į keptuvę įpilam saulėgrąžų aliejaus. Tada dedame faršą, pasklaidome mažais gabalėliais ir ant mažos ugnies kepame apie 30-40 min. uždengus keptuvę dangčiu.
Paėmus didesnį puodą verdame makaronų košę. Įdedam žiupsnelį druskos, įpilam du šaukštus aliejaus.
Į keptuvę su faršu įdedame žirnelius, supjaustytus pomidorus, paprikas, įspaudžiame česnako ir pabarstome prieskoniais. Viską išmaišome ir pakepame dar apie 15-20 min. ant mažos ugnies.
Į išvirtą makaronų košę sudedame pakeptą faršą ir viską išmaišome. Patroškiname apie 5-10 min maišydami.
Skanaus!
Raimonda
Mėgstate gaminti? Atsiųskite savo receptą!