30 sausainių

Produktai:

150 g kiaušinių baltymų,
130 g cukraus,
170 g migdolų miltų,
250 g cukraus pudros,
aliejaus kepimo skardai ištepti.

Produktai šokoladiniam kremui:

250 g baltojo šokolado,
50 ml stiprios kavos,
4 kiaušinių tryniai,
80 g sviesto,
120 ml grietinėlės.

Kaip gaminti:

1. Persijokite migdolų miltus ir sumaišykite su cukraus pudra.

2. Atskirkite trynius nuo baltymų, trynius įdėkite į šaldytuvą.

3. Baltymus išplakite plaktuvu iki standžios masės, kol ji pakabinta laikysis ant šakutės. Toliau plakdami palaipsniui suberkite cukrų, dar 10 min. paplakite, kol cukrus visiškai ištirps. Baltymai turi būti standūs, blizgėti.

4. Į išplaktus baltymus suberkite migdolų miltus, gerai išmaišykite ir supilkite tešlą į konditerinį maišelį.

5. Ant medinės lentelės išteptos aliejumi užtieskite kepimo popieriaus. Išspauskite 3 – 4 cm skersmens sausainius. Palikite juos pastovėti kambario temperatūroje 15 – 20 min., kad tešla apdžiūtų. Paskui palieskite tešlą pirštu – jei pirštas nelimpa, vadinasi, pakankamai apdžiūvo.

6. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių, kepkite sausainius 14 min. Paskui palikite atvėsti.

7. Kremui sumaišykite kavą su grietinėle ir pakaitinkite inde, įstatytame į indą su vandeniu. maišydami supilkite atvėsintus trynius. Toliau maišydami pakaitinkite dar 4 – 5 min., kol masė ims tirštėti.

8. Sudėkite į kavos masę kambario temperatūros sviestą ir gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps. Kremą atvėsinkite ir supilkite į konditerinį maišelį.

9. Pusę atvėsusių sausainių apverskite plokščia puse į viršų, uždėkite storą kremo sluoksnį.

10. Užvožkite antrą sausainį, taip suformuokite visus sausainius ir mažiausiai valandai įdėkite į šaldytuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)