Nors pica yra itališkosios virtuvės privilegija, į ją panašių patiekalų yra daugelio pasaulio tautų virtuvėse. Štai, kad ir japoniškoji okomiaki - išvertus iš japonų kalbos pažodžiui, reiškia “kepti tai, kas jums skanu”.
© Corbis/Scanpix

Japonų restoranų, kurių meniu yra okomiaki, lankytojai iš tiesų turi būti pasiruošę kepti. Ir būtent tai, ką jie mėgsta. Padavėjai atneša užminkytą tešlą, klausia kliento, kokio įdaro norėtų, atneša jo ir... pasišalina.

Toliau jau “buria” patys lankytojai. Jie kepa padą, vėliau deda įdarą. Paprastai tai būna daržovės, jūros gėrybės, mėsa, sūris. Vėliau gardinama saldžiu arba aštriu sojos padažu, apibarstoma džiovintais jūros dumbliais ir smulkiai supjaustyto tuno gabaliukais.

Okomiaki, skirtingai nei itališkoji pica, specialia mentele, vadinama kotė, dalijama kvadratiniais gabaliukais. Valgo japonai tokią picą irgi kaip kas mėgsta - lazdelėmis, peiliu ir šakute arba rankomis. Skani ji ir šilta, ir jau atvėsusi.

Pagaminti okomiaki daug laiko nereikia - apie 40 minučių.

Okomiaki receptas

- Lygiomis dalimis (maždaug po 200 g) supjaustomi virti ir atšaldyti lakštiniai makaronai, kalmarai, kopūstas.

- Smulkiai supjaustoma 50 g svogūno ir toks pats kiekis krevečių.

- Patarkuojama fermentinio sūrio.

- Viskas sumaišoma giliame inde.

- Pridedama tuno gabaliukų.

- Atskirai supjaustoma 100 g minkštos kiaulienos (gali būti virta, kepta, rūkyta).

- Tešla užmaišoma iš vieno kiaušinio, 2 stiklinių vandens, trijų šaukštų miltų. Viskas gerai išmaišoma. Tešla supilama į indą, kuriame supjaustytas įdaras. Išmaišoma.

- Kepama nedideliame kiekyje aliejaus. Gautą mišinį pilame į gerai įkaitintą keptuvę, sulyginama, ant viršaus suberiame kiaulieną. Kepama iš abiejų pusių.

- Iškepta “pica” apšlakstoma sojų padažu arba gardinama majonezu, prieskoniais, tuno gabaliukais.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Orai: po tikros karščio bangos vėl teks ieškotis megztinio (10)

Vasara tempo nemažina ir jau artimiausiomis dienomis vėl sulauksime tikros karščio bangos: oras...

Teroristinis išpuolis Barselonoje: aukų skaičius dramatiškai išaugo nuolat pildoma (776)

Turistų pamėgto Ramblos rajono pagrindinėje gatvėje Barselonoje, į žmonių minią įvažiavo...

Išpuolis Barselonoje: sulaikyti du įtariamieji (265)

Ispanijos saugumo tarnybos paskelbė įtariamojo, kurio vardu išnuomotas incidente panaudotas...

Liudininkas apie kraupų išpuolį Barselonoje: jis per žmonių minią lėkė visu greičiu, nė nebandė stabdyti (29)

Ketvirtadienio vakarą Barseloną sukrėtė kraupi teroro ataka – į minią žmonių įsirėžė...

Barselonos centre gyvenantis lietuvis: nejauku ir pikta, bet tenka priimti tokią realybę (43)

Apie šešerius metus Katalonijos sostinėje Barselonoje gyvenantis kaunietis Eduardas Žigunovas...

„Sūduva“ po pertraukos neatlaikė Bulgarijos čempionų spaudimo (174)

Bulgarijos čempionai parodė savo meistriškumą. Paskutinio UEFA Europos lygos atrankos varžybų...

Lietuvoje pristatyta įspūdinga aukštosios mados Indijos kolekcija (15)

Vilniuje ketvirtadienio vakarą įvyko neeilinis mados renginys. Indijos nepriklausomybės dienos...

Ekonomistai įvertino R. Karbauskio norą (223)

Ekonomistai Nerijus Mačiulis ir Gitanas Nausėda neigiamai vertina „valstiečių“ lyderio...

Berniukas susirūpino benamių kačių likimu: tapo jų gelbėtoju ir superherojumi (11)

Kaskart aplankęs Kris Papiernik ir Kia Griffin, jų penkiametis sūnėnas Shon'as tenori daryti viena...

Kodėl princas Williamas negali skristi vienu lėktuvu su šeima (9)

Pasak karališkojo protokolo, karališkoji šeima neturėtų lėktuvu skraidyti kartu, tačiau...