Pyragui reikės:


2,5-3 vidutinių morkų,
400 g miltų,
200 g cukraus,
200 g sviesto,
3 kiaušinių,
1 pakelio kepimo miltelių,
1,5 arbat.šaukštelio cinamono,
1 pakelio vanilinio cukraus,
saujelės razinų,
1 obuolio.

Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir gerai išsukite su kambario temperatūros sviestu, kad cukrus visiškai ištirptų. Po vieną nuolat maišant įmuškite kiaušinius ir stipriai sukite, kad masė taptų vienalytė. Suberkite į masę tarkuotas morkas ir viską gerai išmaišykite.

Obuolį nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Kartu su razinomis bei cinamonu suberkite į morkų masę. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir maišydami suberkite į masę.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išardomą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sutepkite jį augaliniu aliejumi. Tešlą iškrėskite į paruoštą kepimo formą ir išlyginkite. Pašaukite į orkaitę ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynėlės apie 40 minučių.

Ar pyragas iškepęs, patikrinsite įbesdami į jį medinį dantų krapštuką. Jei ant krapštuko tešla limpa, kepkite pyragą dar 5-10 minučių. Iškepusį pyragą atsargiai išimkite iš kepimo formos ir leiskite visiškai atvėsti.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją