Lengviems, pavasariškiems, velykiniams desertams siūlomas kisielius. Bet išvirti reikėtų jį ne skystą, o tirštą ir ne gerti, o šaukštu kabinti.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Produktai:

300 g nuvalyto moliūgo
2 vidutinio dydžio obuolių
15 džiovintų abrikosų
pagal skonį medaus
4 šaukštų krakmolo
200 ml vandens krakmolui išmaišyti
800 ml karšto vandens

Kaip gaminti:

1. Moliūgą ir obuolius, pjaustytus kubeliais, kepti 180 laipsnių temperatūroje, uždengus folija, apie 30 minučių, kol taps minkšti.

2. Abrikosus užpilti vandeniu, kad vos semtų, ir pavirti 15 minučių.

3. Keptus ir virtus minkštus vaisius sutrinti trintuvu iki tyrės.

4. Šaltame vandenyje išmaišyti krakmolą.

5. Tyrę praskiesti karštu virintu vandeniu, užvirti. Plonyte srovele į tyrę supilti išmaišytą krakmolą, nuolat maišyti. Užvirti, pavirti keletą minučių, kol kisielius taps tirštas. Jei kisielius nepakankamai tirštas,dar galima pridėti keletą šaukštų krakmolo, ištirpinto vandenyje.

6. Paragaukite kisielių, jei trūksta saldumo, pagardinkite medumi. Galite įdėti cinamono, ar gvazdikėlių.

7. Kraukite į taures ir tiekite.

Dėkojame DELFI skaitytojai Ramintai už receptą!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Neseniai po rekonstrukcijos atidarytoje „Maximoje“ – sujudimas: evakuojami pirkėjai (148)

Vilniuje vos prieš dešimt dienų po keturis mėnesius trukusio atnaujinimo atidarytoje Mindaugo g....

Artėja visiškas Saulės užtemimas: kaip į tai reaguos gyvybė Žemėje (60)

Veikiausiai girdėjote, kad rugpjūčio 21 dieną įvyks Saulės užtemimas. Tūkstančiai žmonių...

Šią savaitę orai nelepins: skėčio reikės beveik kasdien

Šią savaitę skėčių beveik nepaleisime iš rankų, ypač savaitės pradžioje. Antroje savaitės...

Vilniaus oro uosto tako remontas – tik pradžia (30)

Laiku baigtas Vilniaus oro uosto tako remontas buvo tik pradžia – per artimiausius kelerius metus...

Lietuva apsisprendė – pažadas NATO bus įgyvendintas, bet džiaugsmą lydi nerimo signalai (1229)

Kitąmet Lietuva pirmą sykį per pastaruosius du dešimtmečius gynybai skirs 2 proc. BVP –...

Šešis ne savo vaikus auginanti moteris: dabar apsisukti ir išeiti negaliu (6)

Pasibeldus į vieno iš „ SOS vaikų kaimo “ namelio duris, pirmasis mane lojimu pasitinka prie...

R. Valatka. Pagonišką nuotykių ilgesį aitrina nedegantys kumečių laiškai iš praeities (341)

Aksominis sezonas. Turėjo baigtis su Žoline. Bet nesibaigė. Užplūdusi šiluma ir akivaizdžiai...

Nematyta Anykščių pusė: daug netikėtų atradimų – vos per vieną dieną (33)

Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo...

Ar žinote, kuo gali baigtis per trumpos atostogos? (6)

Sakoma, dar­­bas iš bež­džio­nės pa­da­rė žmo­gų. O ką dar­bas be po­il­sio...

6 stiliaus patarimai moterims su didele krūtine (20)

Bičiulės su mažesne krūtine kas kartą varto akis, kai skundžiatės savo apvaliomis formomis? Jos...