Produktai:

300 g nuvalyto moliūgo
2 vidutinio dydžio obuolių
15 džiovintų abrikosų
pagal skonį medaus
4 šaukštų krakmolo
200 ml vandens krakmolui išmaišyti
800 ml karšto vandens

Kaip gaminti:

1. Moliūgą ir obuolius, pjaustytus kubeliais, kepti 180 laipsnių temperatūroje, uždengus folija, apie 30 minučių, kol taps minkšti.

2. Abrikosus užpilti vandeniu, kad vos semtų, ir pavirti 15 minučių.

3. Keptus ir virtus minkštus vaisius sutrinti trintuvu iki tyrės.

4. Šaltame vandenyje išmaišyti krakmolą.

5. Tyrę praskiesti karštu virintu vandeniu, užvirti. Plonyte srovele į tyrę supilti išmaišytą krakmolą, nuolat maišyti. Užvirti, pavirti keletą minučių, kol kisielius taps tirštas. Jei kisielius nepakankamai tirštas,dar galima pridėti keletą šaukštų krakmolo, ištirpinto vandenyje.

6. Paragaukite kisielių, jei trūksta saldumo, pagardinkite medumi. Galite įdėti cinamono, ar gvazdikėlių.

7. Kraukite į taures ir tiekite.

Dėkojame DELFI skaitytojai Ramintai už receptą!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)