Pomidorus apie 1 val. pamirkau vandeny. Didelius pomidorus ketvirčiuoju, mažesnius pjaunu per pusę, o mažiukais užpildau tarpus. Pasiruošiu marinatą:

1 l vandens
1 v.š. druskos
3 v.š. cukraus
1 st. acto
1 v.š. prieskonių mišinio konservavimui (arba jūsų mėgstamų)

Vandenį užverdu, beriu druską, prieskonius ir cukrų. Vis pamaišant pasižiūriu, ar ištirpęs cukrus su druska. Tada jau galima supilti actą ir išjungti ugnį. Būnu pasiruošusi iš karto pilti marinatą ant pomidorų – švarūs stiklainiai su pomidorais ir iškaitinti dangteliai. Karštus užsuktus stiklainius apverčiu ant rankšluosčio ir sudėjus visus smarkiai apdengiu nakčiai.

Patarimas – naudokite nejoduotą stambią (akmeninę) druską, jūrinė irgi nelabai tinka.