1 kg agurkų : 1 l sūrymo

Žalumynai: juodųjų serbentų, krienų lapai, krapų šakelės, 4 – 5 skiltelės česnako 1-am l sūrymo.

Produktai sūrymui (1-am l vandens): 2 kupini šaukštai rupios druskos, 1 šaukštelis maltų garstyčių.

Kaip gaminti:

Agurkus perrinkite, nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu 6-ioms val. arba visai nakčiai.

Pasigaminkite sūrymo santykiu 1 l vandens : 2 šaukštai druskos. Vandenį užvirinkite su druska, paskui sūrymą atvėsinkite, perkoškite.
Pasiruoškite žalumynų – krapų, petražolių, juodųjų serbentų ar vyšnių, krienų lapų, česnako skiltelių.

Agurkus raukite emaliuotame kibire arba stiklainiuose. Dėkite sluoksniais žalumynus, česnakus, agurkus. Užpilkite sūrymu, ant viršaus uždėkite lėkštę arba medinį dangtį, paslėkite akmeniu ar kuo sunkiu (kad lėkštę apsemtų sūrymas).

Indą su agurkais laikykite šiltoje vietoje 3 – 6 dienas, kad agurkai įsisūrėtų. Nugraibykite paviršiuje pasirodančias putas. Paskui agurkus galima laikyti šaltoje patalpoje arba konservuoti.

Jei agurkus dėsite į stiklainius, juos sterilizuokite, ant dugno dėkite žalumynų, česnakų. Agurkus ištraukite iš sūrymo, nuplaukite, išdėliokite į stiklainius (vertikaliai). Sūrymą nukoškite į puodą, pakaitinkite iki virimo. Karšt sūrymu užpilkite agurkus, sūrymas turi kiek išsilieti. Ant viršaus užberkite truputį sausų garstyčių.

Stiklainius užsukite, pastatykite dugnu į viršų, uždenkite, kol atvės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)