Paruošimo laikas: apie 50 min.

900 g moliūgo
2 obuoliai
Svogūnas
3 skiltelės česnako
2 šaukšteliai kario miltelių
500 ml vištienos sultinio
500 ml pieno
Sviesto kepti
Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

Svogūną susmulkinti, česnako skilteles sutrinti ir kepti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Tada suberti kario miltelius, smulkintą moliūgą, obuolius, pagardinti prieskoniais ir kepti dar apie 5 min. Paskui viską sumaišyti su sultiniu ir virti ant silpnos ugnies 15–20 min. Tada sriubą nukelti nuo ugnies ir sutrinti. Tuomet supilti šiek tiek pašildytą pieną, pagardinti prieskoniais, išmaišyti ir virti dar apie 4 min. Galima patiekti papuošus smulkintais svogūnais.