Lazanija su mėsos įdaru

200 g pakepintos maltos mėsos,
100 g pjaustyto rūkyto kumpio,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus ,
2 morkos ,
1 saliero šaknis ,
2 ropiniai svogūnai,
1 stiklinė sultinio,
2/3 stiklinės pomidorų padažo,
druskos pagal skonį,
pipirų pagal skonį,
muškato riešuto (tarkuoto) pagal skonį,
petražolių, kmynų, lauro lapelių pagal skonį,
1 stiklinė baltojo vyno,
tešlos gabalėliai su špinatais.

Visas daržoves nuplauti ir nuvalyti. Aliejuje pakepinti supjaustytą svogūną, salierą, morkas, į mišinį sudėti mėsą, kumpį, tarkuotą muškato riešutą, pagardinti druska ir pipirais. Po 20 minučių supilkite pomidorų padažą, uždenkite dangčiu ir patroškinkite ant mažos ugnies. Po to supilkite sultinį, vyną, prieskonines žoleles perriškite, taip pat sudėkite į keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite dar valandą. Baigiant troškintis išimkite žoleles.

Lazanijos plokšteles išvirkite pasūdytame vandenyje, įpylę keletą šaukštų aliejaus (kad plokštelės nesuliptų), išvirus nusunkite ir leiskite nuvarvėti vandeniui. Formą ištepkite sviestu ar aliejumi ir ant jo išdėkite plokšteles. Ant jų dėkite sluoksnį mėsos įdaro, palaistykite bešamelio padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu bei sviesto kruopelėmis. Po to uždėkite dar sluoksnį plokštelių, įdaro ir t.t. Patiekalą baikite formuoti sūrio sluoksniu. Kepkite orkaitėje 40 minučių. Patiekite karštą.

Lazanija su cukinija, grybais ir sūriu

15 g (džiovintų) baravykų,
2 nedidelės cukinijos,
2 saldieji raudonieji pipirai,
1 ropinis svogūnas,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
1 šaukštas čiobrelių,
druskos pagal skonį,
pipirų pagal skonį,
230 g minkšto sūrio,
1 stiklinė pomidorų sulčių,
200 g grietinės,
muškato riešuto pagal skonį,
12 plokštelių lazanijos makaronų.

Pamerkite džiovintus baravykus. Cukiniją ir pipirus supjaustykite kubeliais. Svogūną, česnaką ir grybus supjaustykite. 10 minučių aliejuje pakepkite svogūną, česnaką, cukiniją, pipirą ir grybus. Pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais ir palikite ataušti.

Kubeliais supjaustykite sūrį. Sumaišykite su pomidorų sultimis, grietine, druska, pipirais ir muškato riešutu. Ištepkite pailgą formą aliejumi.

Lazanijos plokšteles išvirkite pasūdytame vandenyje, į jį įpilkite keletą šaukštų aliejaus (kad plokštelės nesuliptų), išvirus nusunkite ir leiskite nuvarvėti vandeniui. Išdėkite lazanijos plokštelėmis dugną, ant jo užpilkite įdaro, sūrio ir grietinės. Viršutinį sluoksnį turi sudaryti grietinė ir sūris. Kepkite 40 minučių 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Galima papuošti čiobreliais.

Lazanija su vištiena

1,5 kg vištienos,
300 ml baltojo vyno,
1 ropinis svogūnas,
1 saliero kotelis,
pipirų ir lauro lapų pagal skonį,
druskos pagal skonį,
450 g žalių svogūnų arba porų – pagal skonį,
150 g sviesto,
1 česnakas,
90 g miltų,
175 g tarkuoto sūrio,
50 g čederio sūrio,
280 ml neriebios grietinėlės,
4 šaukštai parmezano sūrio,
3 šaukštai žemės riešutų,
200 g lazanijos plokštelių

Užpilkite vištieną vandeniu, puse porcijos vyno, įdėkite pipirų, lauro lapų, svogūną, salierą ir 1 šaukštą druskos. Užvirkite ir uždengus dangčiu 1 valandą troškinkite. Nuimkite nuo ugnies, šiek tiek atvėsinkite ir supjaustykite vištą mažais gabaliukais. Nusunkite 1 litrą vištienos sultinio.

Suleiskite lazanijos plokšteles į karštą vandenį, keletą minučių palaikykite, nuvarvinkite ir suleiskite į šaltą vandenį. Supjaustykite svogūną ar porą ir 10 minučių pakepinkite 50 g sviesto su susmulkintu česnaku. Nuimkite nuo ugnies.

Sudėkite likusį sviestą ir jį ištirpinkite kitoje keptuvėje. Kartu su svogūnais pakepinkite miltus, kol jie įgaus auksinę spalvą – apie 1 minutę. Supilkite likusį vyną ir sultinį. Užvirkite ir pavirkite 4-5 minutes nuolat maišydama. Nuimkite nuo ugnies, sudėkite čederio sūrį, 125 g tarkuoto sūrio, grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.

Šiek tiek padažo įpilkite į kepimo formą. Po to sluoksniais sudėkite lazaniją, vištieną, svogūnus, parmezano sūrį ir padažą. Viršutinį sluoksnį turėtų dengti lazanijos plokštelė ir padažas. Pabarstykite viršų likusiu sūriu ir riešutais. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių, kol plutelė įgaus auksinį atspalvį.

Lazanija su šampinjonais

400 g lazanijos plokštelių,
400 g šampinjonų,
1 česnako skiltelė,
1 šaukštas smulkintų petražolių,
230 ml bešamelio padažo,
1 šaukštas sviesto,
tarkuoto parmezano sūrio – pagal skonį,
druskos, pipirų – pagal skonį,
1 taurelė konjako.

Paruoškite bešamelio padažą, nuvalykite grybus ir supjaustykite skiltelėmis. Šiek tiek pakepinkite juos keptuvėje su trupučiu sviesto ir smulkintais česnakais, padruskinkite, įpilkite konjako ir toliau kepinkite, o prieš pat pabaigą sudėkite petražoles. Sumaišykite su padažu, pagardinkite druska.

Išvirkite lazanijos plokšteles pasūdytame vandenyje, į jį įpilkite keletą šaukštų aliejaus (kad plokštelės nesuliptų), išvirus nusunkite ir leiskite nuvarvėti vandeniui. Po to sluoksniais išdėkite jas į aliejumi išteptą formą, o tarp jų pilkite padažą su grybais. Viršutinį tešlos sluoksnį gausiai pabarstykite tarkuotu sūriu ir uždėkite keletą gabalėlių sviesto. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Venecijos lazanija

260 g kvietinių miltų,
3 kiaušiniai,
240 g špinatų,
100 g sūrio,
80g grietinėlės sviesto,
120 g pomidorų,
600 g viščiukas,
1-2 ropiniai svogūnai,
druskos, pipirų – pagal skonį.

Špinatus sutrinkite. Ant stalo kauburėliais papilkite miltų, ant jų padarykite piltuvėlius ir į juos dėkite špinatų masę, įmuškite kiaušinius ir pabarstykite druskos, užmaišykite tešlą. Ją iškočiokite, palikite šiek tiek pastovėti ir supjaustykite 10 cm ilgio ir 1 cm pločio juostelėmis. Išvirkite šias juosteles pasūdytame vandenyje.

Viščiuko mėsą supjaustykite mažais gabaliukais, pakepkite, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir, kai jie pagels, sudėkite miltus, pomidorus ir šiek tiek druskos. Po to supilkite sultinį ir troškinkite, kol mėsa taps minkšta. Padažas turi būti nelabai tirštas, mėsos iš jo išimti nereikia.

Išvirusias lazanijos juosteles nusunkite, nusausinkite, pavoliokite aliejuje, dėkite ant lėkštės, pabarstykite tarkuotu sūriu ir maltais juodaisiais pipirais. Padažas patiekiamas atskirai padažinėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją