Šį savaitgalį Paryžiuje, Luvro muziejuje, vyko prestižiniai pasaulio maisto ir vyno knygų apdovanojimaiGourmand World Cookbook Awards 2013“, neatsitiktinai vadinami kulinariniais „Oskarais”. Juose „Virtuvės mitų griovėjų” trijulė pristatė pirmąją savo knygą “7 ingredientai”, kuri pripažinta pernai metų geriausia kulinarine knyga Lietuvoje ir antra geriausia kulinarine knyga Rytų Europoje.
© Organizatorių archyvas

Iš Paryžiuje vykusios parodos Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir knygos fotografas Robertas Daskevičius grįžo su naujausių kulinarijos knygų pundu, užmegztomis pažintimis su kulinarijos pasaulio žvaigždėmis bei dovanotu kanapių sėklų maišeliu.

„Prestižiniai apdovanojimai kasmet į vieną vietą suburia net 160-ies pasaulio šalių kulinarijos profesionalų, leidžiančių knygas apie maisto gaminimą. Todėl neįtikėtinai vertinga patirtimi tapo ne tik mūsų knygos pripažinimas, bet ir tai, jog šis renginys atsivėrė galimybes susipažinti su pasaulyje labiausiai vertinamais kulinarijos knygų leidėjais bei autoriais.

Jie yra tarsi uždaras klubas, vienijantis žmones, kurie kasmet susitinka aptarti kulinarijos naujoves ir projektus – nebūtinai tik išleistas knygas. Dažniausiai patys garsiausi šalių kulinarai turi ir televizijos laidas, leidžia žurnalus kulinarijos temomis ir vykdo įvairiausius edukacinius projektus, taigi ir mes, nors renginyje buvome naujokai, susidomėjimo sulaukėme ne tik dėl knygos, bet ir dėl kitų Lietuvoje vykdomų kūrybinių projektų”, - pasakojo iš Paryžiaus sekmadienį sugrįžęs A. Ivanauskas.

Apdovanojimuose dalyvavo apie 1000 kviestinių svečių iš viso pasaulio. Ryšius su Kanados, Belgijos, Rusijos, Prancūzijos, Italijos, Vokietijos, Kinijos ir kitų šalių kulinarijos knygų, televizijos ir radijo laidų, žurnalų leidėjais, autoriais, redaktoriais, fotografais, prodiuseriais užmezgę „Virtuvės mitų griovėjai” ypač džiaugiasi pažintimis su keliomis kulinarijos pasaulio žvaigždėmis.

Kanadoje televizijos laidą vedanti, savo šalyje gerai žinoma Julie Daniluk, „Virtuvės mitų griovėjams” prisistatė pati – ji labai norėjo susipažinti su, kaip ji pati išsireiškė, „tokios įspūdingos knygos įspūdingais autoriais” ir negailėjo komplimentų knygai bei patiems kulinarams. Žvaigždė griovėjams pasiūlė atvykti į Kanadą nusifilmuoti jos kuriamoje TV laidoje bei padovanojo pikantišką dovaną – kanapių sėklų, – kurios, kaip ji pati juokavo, yra „Europoje gal ir nelegalu, bet labai skanu pabarstyti ant salotų!”.

„Virtuvės mitų griovėjus” renginyje pasveikino ir Prancūzijos kulinarijos žvaigždė Andre Muller, taip pat turintis savo šalyje populiarią televizijos laidą. Su juo griovėjai apsikeitė ne tik kontaktais, bet ir išleistomis knygomis. Be to, A. Muller džiaugėsi dovanų gavęs neseniai pristatytą antrąją „Virtuvės mitų griovėjų” knygą „7 ingredientai DRAUGAMS” ir rankų darbo šokolado „Fusion”, kurio originalus įpakavimas skardinėse nustebino jau daug ko mačiusį profesionalą.

„Daugelis stebėjosi, kad pristatyta „Virtuvės mitų griovėjų” knyga yra pirma, kurią išleidome. Dalyviai pasakojo, kad dažniausiai nominuojamos būna tos knygos, kurios jau yra penktas, dešimtas ar dvidešimtas autoriaus kūrinys. Taigi džiaugiamės, kad net renginio prezidentas Edouardas Cointreau mus įvertino kaip ypač pažangius naujokus, su kuriais konkuruoja pasaulio profesionalai” – pasakojo A. Ivanauskas ir šypsodamasis pridūrė, kad tikriausiai atėjo metas parodyti, jog Lietuvos vardą pasaulyje gali garsinti ne tik krepšinis.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Neseniai po rekonstrukcijos atidarytoje „Maximoje“ – sujudimas: evakuojami pirkėjai (148)

Vilniuje vos prieš dešimt dienų po keturis mėnesius trukusio atnaujinimo atidarytoje Mindaugo g....

Artėja visiškas Saulės užtemimas: kaip į tai reaguos gyvybė Žemėje (60)

Veikiausiai girdėjote, kad rugpjūčio 21 dieną įvyks Saulės užtemimas. Tūkstančiai žmonių...

Šią savaitę orai nelepins: skėčio reikės beveik kasdien

Šią savaitę skėčių beveik nepaleisime iš rankų, ypač savaitės pradžioje. Antroje savaitės...

Vilniaus oro uosto tako remontas – tik pradžia (30)

Laiku baigtas Vilniaus oro uosto tako remontas buvo tik pradžia – per artimiausius kelerius metus...

Lietuva apsisprendė – pažadas NATO bus įgyvendintas, bet džiaugsmą lydi nerimo signalai (1229)

Kitąmet Lietuva pirmą sykį per pastaruosius du dešimtmečius gynybai skirs 2 proc. BVP –...

Šešis ne savo vaikus auginanti moteris: dabar apsisukti ir išeiti negaliu (7)

Pasibeldus į vieno iš „ SOS vaikų kaimo “ namelio duris, pirmasis mane lojimu pasitinka prie...

R. Valatka. Pagonišką nuotykių ilgesį aitrina nedegantys kumečių laiškai iš praeities (341)

Aksominis sezonas. Turėjo baigtis su Žoline. Bet nesibaigė. Užplūdusi šiluma ir akivaizdžiai...

Nematyta Anykščių pusė: daug netikėtų atradimų – vos per vieną dieną (33)

Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo...

Ar žinote, kuo gali baigtis per trumpos atostogos? (6)

Sakoma, dar­­bas iš bež­džio­nės pa­da­rė žmo­gų. O ką dar­bas be po­il­sio...

6 stiliaus patarimai moterims su didele krūtine (20)

Bičiulės su mažesne krūtine kas kartą varto akis, kai skundžiatės savo apvaliomis formomis? Jos...