Jums reikės:

Tešlai:

250 g miltų,

50 g cukraus,

150 g atšaldyto sviesto,

žiupsnelis druskos,

1 kiaušinis.

Kremui:

1 pakelis vanilinio cukraus,

500 ml pieno,

5 kiaušinių tryniai,

100 cukraus,

75 g krakmolo,

0,5 kg naminio varškės sūrio,

cukraus pudros.

Kaip gaminti:

1. Miltus, cukrų ir druską suberkite į dubenį. Atšaldytą sviestą sukapokite mažais gabalėliais ir suberkite kartu į dubenį. Rankas palaikykite po šalto vandens srove ir greitai vėsiomis rankomis suminkykite trupinius. Įmuškite kiaušinį ir suminkykite tešlą. Suvoliokite ją į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.

2. Pieną ir vanilinį cukrų supilkite į puodą ir pakaitinkite iki virimo. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite 10 min. Trynius įmuškite į dubenį, suberkite cukrų ir gerai išplakite (turi pasidaryti tiršta masė). Ant viršaus prasijojant suberkite krakmolą ir išmaišykite mediniu šaukštu. Atsargiai supilkite pieną su vanile, suberkite tarkuotą varškės sūrį ir vėl viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu. Gautą masę sukrėskite į puodą ir atsargiai maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 170°. Ant pabarstytais miltais lentos apskritimo forma iškočiokite trapią tešlą. Iškočiotą tešlos lakštą perkelkite į riebalais išteptą išardomą kepimo formą ir atsargiai nupjaukite atsikišusius kraštus. Vanilinį kremą pertrinkite per sietelį ir iškrėskite ant tešlos, tolygiai paskirstydami po visą paviršių. Pyragą kepkite maždaug 45 min. Patiekite atšaldytą, apibarstytą cukraus pudra.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją