Keptas kiaulienos kumpis

 (64)
Tęsiame nesudėtingų receptų seriją. Šios dienos patiekalas - keptas kiaulienos kumpis su medumi ir garstyčiomis.
Kiaulienos kumpis
© Corbis/Scanpix

Reikės:

1,5 – 2 kg kiaulienos kumpio,
druskos, pipirų, cinamono pagal skonį,
po 1 valg. šaukšt. medaus ir garstyčių,
1 valg. šaukšt. aliejaus.

Kumpį nuplaukite ir nusausinkite popierine servetėle. Viršutinėje kumpio dalyje padarykite negilias kryžmines įpjovas “langeliais”.

Mėsą patepkite aliejumi, įtrinkite druska ir prieskoniais. Garstyčias sumaišykite su medumi ir gauta mase ištepkite visą kumpį. Mėsą padėkite ant kepimo grotelių, o po jomis padėkite skardą su vandeniu. Kepkite maždaug 10-15 min. 230 C, paskui karštį sumažinkite iki 180 C ir kepkite 1,5 – 2 val. (kepimo laikas skaičiuojamas po 30 min. pusei kilogramo mėsos). Ar mėsa iškepė, patikrinkite įbedant peilį ar šakutę – išbėgančios iš kepsnio sultys turi būti skaidrios. Jeigu norite, kad kepsnys apskrustų, palaistykite kepamą mėsą sultimis.

Iškepusį kepsnį patiekite supjaustytą riekelėmis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (64)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Ar visa ant laužo kepta mėsa yra sveika ir skani? (1)

Vis labiau įsibėgėjant kepinių ant laužo sezonui, žmonės iš rūsių ar garažų traukia apdulkėjusius grilius, prekybos centruose dairosi kepimui tinkamos mėsos, daržovių. Ir visi naršo internete, ieškodami patarimų, ką ir kaip kepti, kad iškylos nesugadintų sudegęs ar neiškepęs kepsnys. Barbekiu ir mitybos specialistai atkreipia dėmesį ir į sveiką kepsnių gaminimą.

Tyrimas: kokią kavą mes geriam kavinėse (14)

Įsivaizduokite. Įžengiate į rafinuota aplinka alsuojančią kavinę. Žvilgsnį prikausto jaukiame kampe šalia vitrininių langų stovintis staliukas, prie kurio ramybės oazėje pagaliau galėsite pasimėgauti sustojusia akimirka. Prisėdate ir užsisakote kavos. Akies krašteliu matote, kaip barista rūpestingai ruošia jums šį atgaivos eliksyrą.

Gardieji kalakutienos kotletukai (4)

Pastaruoju metu pamėgau kalakutienos petukų faršą, jis nėra skystas, kaip dauguma maltų paukštienos gaminių, kotletams ar zuikiui nereikia daug kiaušinių. Kotletukai gaunasi ypatingai sultingi, švelnūs. Ką tik iškepti skaniai valgosi su bulvių ar grikių koše ir šviežių daržovių salotomis. Šalti labai tinka išvykai, tereikia įsidėti duonos ir daržovių – puikus ir sotus užkandis, kurį su malonumu valgo net mažiausieji.

Jau penktadienį parodos „Vyno dienos 2015“ lankytojus pasitiks vyndariai iš viso pasaulio

Gegužės 29–30 dienomis „Litexpo“ vyksianti paroda „Vyno dienos“ jau vienuoliktą kartą taps įdomiausių vyno mėgėjų ir profesionalų susitikimų su gamintojais ir tiekėjais vieta.