Keptas kiaulienos kumpis

 (64)
Kiaulienos kumpis
© Corbis/Scanpix

Tęsiame nesudėtingų receptų seriją. Šios dienos patiekalas - keptas kiaulienos kumpis su medumi ir garstyčiomis.

Reikės:

1,5 – 2 kg kiaulienos kumpio,
druskos, pipirų, cinamono pagal skonį,
po 1 valg. šaukšt. medaus ir garstyčių,
1 valg. šaukšt. aliejaus.

Kumpį nuplaukite ir nusausinkite popierine servetėle. Viršutinėje kumpio dalyje padarykite negilias kryžmines įpjovas “langeliais”.

Mėsą patepkite aliejumi, įtrinkite druska ir prieskoniais. Garstyčias sumaišykite su medumi ir gauta mase ištepkite visą kumpį. Mėsą padėkite ant kepimo grotelių, o po jomis padėkite skardą su vandeniu. Kepkite maždaug 10-15 min. 230 C, paskui karštį sumažinkite iki 180 C ir kepkite 1,5 – 2 val. (kepimo laikas skaičiuojamas po 30 min. pusei kilogramo mėsos). Ar mėsa iškepė, patikrinkite įbedant peilį ar šakutę – išbėgančios iš kepsnio sultys turi būti skaidrios. Jeigu norite, kad kepsnys apskrustų, palaistykite kepamą mėsą sultimis.

Iškepusį kepsnį patiekite supjaustytą riekelėmis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
64
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

VMG: šventinis tinginys per 5 minutes (15)

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:04
„Kulinarinė studija“ – naujas VMG laidų formatas, puikiai tinkantis skubantiems, bet nemėgstantiems rutinos: šioje laidų serijoje rasite paprastų, tačiau dar nepabodusių patiekalų receptus, kuriuos galite pasigaminti iš lengvai prekybos centruose ar turguje randamų produktų. Šįkart Alfas siūlo Velykoms pasigaminti šventinį tinginį.

Labai pavasariškas tortas „Kurmio kalnelis“ (1)

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Labai pavasariškas tortas „Kurmio kalnelis“
Asmeninio archyvo nuotr.
Labai pavasariškas tortukas. Papuošiantis Velykinį stalą ir labai pradžiuginsiantis vaikus. Juk atšilus orams ant vejos iškyla daug kurmių kalnelių.

Velykinis avinėlis

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Velykinis avinėlis
Asmeninio archyvo nuotr.
Kad velykinis stalas nebūtų be krikščioniško simbolio, išsikepkite mielą saldų avinėlį. Trafaretų galima susirasti internete, knygose, jei mokate - patiems nusipiešti.

Nekeptas sluoksniuotas pyragas

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Nekeptas sluoksniuotas pyragas
Asmeninio archyvo nuotr.

Džiovintais vaisiais ir dilgėlėmis įdarytas sprandinės kepsnys, troškintas aluje

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Džiovintais vaisiais ir dilgėlėmis įdarytas sprandinės kepsnys, troškintas aluje
Asmeninio archyvo nuotr.
Koks Velykų stalas be mėsos kepsnių?