Keptas kiaulienos kumpis

 (64)
Tęsiame nesudėtingų receptų seriją. Šios dienos patiekalas - keptas kiaulienos kumpis su medumi ir garstyčiomis.
Kiaulienos kumpis
© Corbis/Scanpix

Reikės:

1,5 – 2 kg kiaulienos kumpio,
druskos, pipirų, cinamono pagal skonį,
po 1 valg. šaukšt. medaus ir garstyčių,
1 valg. šaukšt. aliejaus.

Kumpį nuplaukite ir nusausinkite popierine servetėle. Viršutinėje kumpio dalyje padarykite negilias kryžmines įpjovas “langeliais”.

Mėsą patepkite aliejumi, įtrinkite druska ir prieskoniais. Garstyčias sumaišykite su medumi ir gauta mase ištepkite visą kumpį. Mėsą padėkite ant kepimo grotelių, o po jomis padėkite skardą su vandeniu. Kepkite maždaug 10-15 min. 230 C, paskui karštį sumažinkite iki 180 C ir kepkite 1,5 – 2 val. (kepimo laikas skaičiuojamas po 30 min. pusei kilogramo mėsos). Ar mėsa iškepė, patikrinkite įbedant peilį ar šakutę – išbėgančios iš kepsnio sultys turi būti skaidrios. Jeigu norite, kad kepsnys apskrustų, palaistykite kepamą mėsą sultimis.

Iškepusį kepsnį patiekite supjaustytą riekelėmis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (64)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Grilyje – ne tik mėsa

Pagaliau atėjęs pavasaris – neatsiejamas nuo išvykų į gamtą. Ir dažniausiai jos neapsieina be gardžiai kvepiančių, dūmo skonį turinčių grilio patiekalų.

Patarimai, kaip gardžiai užmarinuoti ir iškepti mėsą (32)

Atšilus orams pirmiausia, ką norisi padaryti - išvažiuoti į gamtą ir pagaliau surengti tikrą pikniką. O koks piknikas be šašlykų? Kad iškyla pavyktų, štai patarimai, kaip teisingai užmarinuoti mėsą ir gardžiai ją iškepti.

Visi į gamtą: grilyje kepti šonkauliukai (3)

Kadangi grill sezonas jau ant nosies ir pats laikas nuo kepimo grotelių nukrapštyti paskutinius pernykščius riebalų likučius ir pasitikti sezoną atsinaujinus savo receptų sąrašą. Šis receptas puikiai tiks, jeigu reikės pamaitinti išalkusių armiją. Apkepus šonkaulius orkaitėje darbą pabaigti galite grilyje – kur šonkauliams suteiksite gražią spalvą, anglies prieskonį ir lipnų padažą. Šį procesą galite padaryti ir namuose grill keptuvėje, jeigu progos kepti lauke neturite.