Keptas kiaulienos kumpis

 (64)
Tęsiame nesudėtingų receptų seriją. Šios dienos patiekalas - keptas kiaulienos kumpis su medumi ir garstyčiomis.
Kiaulienos kumpis
Foto: Corbis/Scanpix

Reikės:

1,5 – 2 kg kiaulienos kumpio,
druskos, pipirų, cinamono pagal skonį,
po 1 valg. šaukšt. medaus ir garstyčių,
1 valg. šaukšt. aliejaus.

Kumpį nuplaukite ir nusausinkite popierine servetėle. Viršutinėje kumpio dalyje padarykite negilias kryžmines įpjovas “langeliais”.

Mėsą patepkite aliejumi, įtrinkite druska ir prieskoniais. Garstyčias sumaišykite su medumi ir gauta mase ištepkite visą kumpį. Mėsą padėkite ant kepimo grotelių, o po jomis padėkite skardą su vandeniu. Kepkite maždaug 10-15 min. 230 C, paskui karštį sumažinkite iki 180 C ir kepkite 1,5 – 2 val. (kepimo laikas skaičiuojamas po 30 min. pusei kilogramo mėsos). Ar mėsa iškepė, patikrinkite įbedant peilį ar šakutę – išbėgančios iš kepsnio sultys turi būti skaidrios. Jeigu norite, kad kepsnys apskrustų, palaistykite kepamą mėsą sultimis.

Iškepusį kepsnį patiekite supjaustytą riekelėmis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (64)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Nauji 2015 m. pirmo ketvirčio vynai Lietuvoje

Metų pradžia nėra dėkinga vyno degustuotojams: vyno naujienų nebūna daug, mat vyno importuotojai ir platintojai atsiraitoję rankoves ir paruošę užrašines bei sąmatų kalkuliatorius, zuja po vyno parodas bei atrinkinėja vežtinus į Lietuvą vynus. Visgi nauji vynai, nauji žinomų vynų derliai smelkiasi į parduotuvių lentynas ir leidžia susipažinti su naujais skoniais ir aromatais.

Į ką atkreipti dėmesį, perkant mėsos gaminį parduotuvėje? (1)

Mėsos gaminiai – tai maisto produktai, kurie gali būti vartojami be papildomo apdorojimo. Įprastai mėsos gaminiai visuomenėje nėra itin palankiai vertinami, ypač tie, kurie ant stalo atkeliavo iš parduotuvės.

VMG pasiūlymas Velykoms: kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais

Velykų duona su kiaušiniais, naminis majonezas, lietuviški ir wasabi krienai, garstyčios bei kepsnys su daug šviežių daržovių. Tokį šventinį Velykų meniu rekomenduoja originaliais projektais garsėjantys bei geriausią pasaulyje kulinarinį žurnalą leidžiantys „Virtuvės mitų griovėjai“.

Du tobuli desertai Velykoms: nekeptas meduolių tortas ir saldainiai „Kiaušinukai“ (16)

Šie receptai yra atsiųsti konkursui „Mano gardžiausias velykinis desertas“. Kviečiame dalyvauti ir Jus!

„Pasaulio virtuvės": kesadilija su vištiena

DELFI TV startuoja naujas kulinarinių laidų ciklas „Pasaulio virtuvės", kuriame įvairių Lietuvos restoranų virtuvių šefai ne tik atskleis savo sugebėjimus, supažindins su skirtingų šalių patiekalais, bet ir pagamins tai, ką kiekvienas iš mūsų galėtų sėkmingai pakartoti savo namų virtuvėje.