Keptas kiaulienos kumpis

 (64)
Tęsiame nesudėtingų receptų seriją. Šios dienos patiekalas - keptas kiaulienos kumpis su medumi ir garstyčiomis.
Kiaulienos kumpis
© Corbis/Scanpix

Reikės:

1,5 – 2 kg kiaulienos kumpio,
druskos, pipirų, cinamono pagal skonį,
po 1 valg. šaukšt. medaus ir garstyčių,
1 valg. šaukšt. aliejaus.

Kumpį nuplaukite ir nusausinkite popierine servetėle. Viršutinėje kumpio dalyje padarykite negilias kryžmines įpjovas “langeliais”.

Mėsą patepkite aliejumi, įtrinkite druska ir prieskoniais. Garstyčias sumaišykite su medumi ir gauta mase ištepkite visą kumpį. Mėsą padėkite ant kepimo grotelių, o po jomis padėkite skardą su vandeniu. Kepkite maždaug 10-15 min. 230 C, paskui karštį sumažinkite iki 180 C ir kepkite 1,5 – 2 val. (kepimo laikas skaičiuojamas po 30 min. pusei kilogramo mėsos). Ar mėsa iškepė, patikrinkite įbedant peilį ar šakutę – išbėgančios iš kepsnio sultys turi būti skaidrios. Jeigu norite, kad kepsnys apskrustų, palaistykite kepamą mėsą sultimis.

Iškepusį kepsnį patiekite supjaustytą riekelėmis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Meilės dienai – afrodiziakais praturtinta vakarienė (1)

Įsimylėjėlių šventė, šv. Valentino diena, dažnai neatsiejama nuo romantiškos vakarienės žvakių šviesoje. Tačiau ši diena reikalauja ypatingos vakarienės – praturtintos aistra, meile ir dėmesiu. Tai puiki proga prisiminti afrodiziakais tituluojamus maisto produktus, kurie šv. Valentino vakarienę praturtins ne tik skoniu, bet ir aštriais pojūčiais.

Krabų lazdelių užtepėlė (11)

Paprasta, bet labai skani, viena iš sūresnių užtepėlių. Gaminau pirmą kartą ir tikrai gaminsiu dar ir dar.

Nesaldūs sūrio sausainiai (1)

Planavau kepti saldžius sausainius, ieškojau ieškojau ir neradau jokio recepto, kuris patrauktų akį. Pagrindiniai kriterijai buvo: greita, lengva, mažas produktų kiekis ir žinoma, kad būtų skanūs! Taip ir nieko neradau, kas suintriguotų.

Įdaryti faršo kukuliai (6)

Nepaisant, kad nepavyko gražiai nufotografuoti… Na žinote, pilvai urzgia, visi aplinkui valgyti nori, o ir pačiai jau skrandis griausmingai orkestrą užgroja.

Blynai su obuoliais ir cinamonu

Rytai, kurie prasideda blynais, visada būna linksmesni ir kažkuo stebuklingesni! O ypač savaitgaliais, mm, saldi uogienė, vaisiai, prie stalo susirinkusi visa šeima, linksmi pokalbiai!