6 porcijos

Produktai:

150 g miltų,
500 g šaldytų žalių žirnelių,
3 kiaušiniai,
1 indelis natūralaus jogurto,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelis neaštrių garstyčių,
50 g tarkuoto ementalio,
1 sauja petražolių,
10 peletrūnų šakelių,
10 krapų šakelių,
10 daržinio builiaus šakelių,
1 pakelis sausų mielių,
gabalėlis sviesto,
druskos,
juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Stačiakampę kepimo formą keksui ištepkite sviestu.

3. Prieskonines žoleles nuplaukite, nupeškite kapelius, susmulkinkite juos.

4. Miltus, mieles, kiaušinius, jogurtą, alyvuogių aliejų, garstyčias sumaišykite, minutę paplakite plaktuvu. Įberkite druskos, pipirų.

5. Žirnelius, žoleles ir sūrį sumaišykite su tešla, kruopščiai viską išmaišykite. Supilkite tešlą į kepimo formą, kepkite 50 min.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)