Čempionato nugalėtojas trisdešimtmetis Gedas Jurkus barmenu dirba jau šešti metai. Pirmąjame kavos virimo FORTO čempionate, vykusiame 2002 metų pabaigoje, jis užėme antrąją vietą, o jo sukurtas kavos gėrimas “Brandy Princess” dar ir dabar puikuojasi Kavų ir saldėsių valgiaraštyje visuose “Fortuose”.

Šiais metais Gedas Jurkus komisiją pribloškė itin netradicišku kavos gėrimo skoniu. “Šį gėrimą pavadinau “Medikų”, nes jis tikrai turi gydomųjų galių”, - tvirtino čempionas. “Sudėtyje esantis natūralus medus ir anyžinė degtinė – yra natūralūs gydantieji produktai apjungti stiprios Espresso kavos. Šis gėrimas neabejotinai pagydys ne vieną”, - šypsojosi nugalėtojas.

Tomui Dudėnui antrąją vietą laimėti padėjo ne tik išvaizdžiai atrodantis, bet ir puikaus skonio kavos kokteilis “Stiprus prezidentas”. “Mano “prezidentas” stiprus tik dėka jo sudėtyje esančio brendžio”, - daugiaprasmiškai šmaikštavo Tomas Dudėnas.

Trečiąją vietą iškovojo Marius Indriliūnas pristatęs kavos gėrimą “Baltosios naktys”. Šį gėrimą lygiomis dalimis sudaro degtinė, Amareto sirupas, grietinėlė, o paviršių puošia šokoladinės žvaigždės ir mėnulis.

“Šis čempionatas ne tik vainikavo mūsų barmenų ir “Lavazza” ekspertų planingą bendradarbiavimą tobulinant barmenų kavos virimo įgūdžius, bet ir sutelkė mūsų darbuotojus kūrybai ir savirealizacijai. Geriausi kavos gėrimai vėl papuoš naujai ruošiamą Kavos ir saldėsių valgiaraštį,” – džiaugėsi restoranų grupės “FORTAS” marketingo vadybininkas Kęstutis Markevičius.

“Čempionatas vyko pagal pasaulinių kavos virimo čempionatų standartus”, - užtikrino kavos “Lavazza” technologas Darius Kodis prisidėjęs prie šio čempionato organizavimo, - “Džiugina faktas, kad visų barmenų lygis itin aukštas, o kylant visos restoranų rinkos lygiui apskritai, šie barmenai išlieka stipriais lyderiais”.

Čempionato dalyviai turėjo pagaminti 3 rūšių kavas: klasikinį Espresso, klasikinį Cappuccino ir pačio čempionato dalyvio sukurtą kavos gėrimą arba kavos kokteilį, po vieną kiekvienam iš penkių komisijos nariui. Visos 15 kavų turėjo būti pateiktos per 15 minučių. Pažeidusiam laiko limitą buvo skiriami baudos taštai.

Vertinimo kriterijai: klasikinio Espresso - vandens kiekis puodelyje, skonis, kavos putos spalva ir konsistencija; klasikinio Cappuccino - kavos ir pieno putos (kremo) santykis puodelyje, pieno putos (kremo) kokybė, išvaizda, papuošimas; namų darbo – kavos gerimo originalumas, išvaizda, skonis, papuošimas. Taip pat buvo atsižvelgiama į barmeno aprangos bei darbo vietos švarą, tvarką, kavos pateikimą, mokėjimą bendrauti su publika. Čempionato dalyviai maksimaliai galėjo surinkti iki 50 balų.

Net trys barmenai iš restorano “FORTAS” vyks į kavos pateikimo tradicijomis garsėjančią Italiją. Antrojo kavos virimo FORTO čempionato pirmos ir antros vietos laimėtojams kompaniją pataikys kolega barmenas Darius Laurinavičius, gavęs kelialapį “be kovos” už kūrybą ir atradimus ruošiant kokteilių ir kavų meniu.

Kelionę į Milaną įsteigusios “Primulator Vilnius” technologė Loreta Žeruolytė pažymėjo, kad Italijoje barmenai aplankys garsių kavos aparatų gamintojo “Faema” techninį mokymo centrą, kur galės pasisemti teorinių žinių bei jas išbandyti praktikoje su pačia moderniausia kavos virimo įranga. Žinių įtvirtinimas vyks geriausiuose ir žymiausiuose Milano baruose, kur bus galima stebėti vietinių barmenų darbą ir patiems pagaminus kavą pateikti vartotojui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją