Jums reikės:

400 g juodos duonos
200 g sviesto
2 a.š. cinamono
6 v.š cukraus
4 v.š. cukraus pudros
150 ml plakamosios grietinėlės
150 ml spanguolų arba bruknių džemo
1 saujos sveikų šaldytų spanguolių ar bruknių
1 šlakelio romo esencijos
Pabarstukų

Gaminimo eiga:

Duoną reikia sutrupinti iki smulkių trupinių ir dėti į įkaitintą keptuvę, tuomet šiek tiek pakepti maišant su sviestu. Kai sviestas ištirpsta, suberti cukrų, cinamoną, pabaigoje pagardint romo esencija.
Grietinėlę išplakti iki standumo, plakimo pabaigoje suberti cukraus pudrą. Kai visos dalys paruoštos, belieka susluoksniuoti.

Naudojau didesnius šaldymo indelius (tūriu panašaus dydžio kaip keksiukų formelės). Apačioje maždaug trečdalį indukų tūrio užpildžiau duonos mase, tuomet dėjau po keletą arbatinių šaukštelių spanguolių džemo, keletą valgomųjų šaukštų paruoštos grietinėlės ir pabaigoje vėl apibarsčiau duonos masės trupiniais.

Viską sudėjau į šaldymo kamerą keletui valandų. Prieš patiekiant reikia šiek tiek atšildyti, apipildi spanguolių džemu, jei norisi dekoruoti sveikomis spanguolėmis, pabarstukais ir patiekti.
Labai tinka šventiniam stalui!

Skanaus.

Edita A.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)