Dažniausiai rytais kiekviena minutė būna aukso (jei ne deimanto) vertės. Ir kartais dėl to gali nukentėti pusryčiai. Ai, sakome, užkąsiu kažką vėliau arba paskubomis užsiverčiame kavos puodelį ir pro duris. O pusryčiai, kaip moko mus mitybos specialistai, yra dalykas rimtas ir svarbus. Kaip išmintinga yra slides ruošti vasarą, taip ir pusryčiais pasirūpinti iš vakaro.
© Valgykime sveikiau

Pagrindinis principas yra toks – užpilame avižinius dribsnius/sėlenas skysčiu (kokosų, migdolų arba karvės pienu, vandeniu), įberiame keletą saujų uogų (arba bet kokių susmulkintų vaisių), uždengiame ir į šaldytuvą.

Kol saldžiai miegame, avižos išbrinksta, uogos/vaisiai paskleidžia savo sultis ir aromatą. Ryte indelį traukiame iš šaldytuvo, indelio turinį suverčiame į puodą, truputį pasūdome ir ant mažos ugnies trumpai pašildome (šildyti nebūtina, jei mėgstate šaltą košę). Iš puodo košę suverčiame į dubenėlį, užberiame saują kitą uogų/vaisių, pagal skonį užpilame agavų sirupo/klevų sirupo/medaus ir tada jau …skanaus!

Tikrai, ryte užtruksite tik keletą minučių, bet papusryčiausite ir skaniai, ir sveikai, ir sočiai.

Iš vakaro paruošiama avižinė košė

2-3 porcijos
0.5 stiklinės avižinių dribsnių
0.5 stiklinės avižų sėlenų
1 stiklinė kokosų pieno
1 stiklinė vandens

Kelios saujos braškių ir mėlynių (arba bet kokių kitų šviežių uogų)

Gaminimas:

1. Avižinius dribsnius, sėlenas ir pusę kiekio uogų (braškes supjaustome griežinėliais) užpilame kokosų pienu ir vandeniu. Išmaišome. Indą uždengiame ir nakčiai dedame į šaldytuvą.

2. Ryte išbrinkusią košę suverčiame į puodą, truputį pasūdome ir pašildome iki norimo karščio.

3. Košę dedame į dubenėlius, užberiame likusiomis uogomis ir pašlakstome agavų ar klevų sirupu arba medumi.

Skanių pusryčių!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Orai: vasara pasiduoda (7)

Artimiausiomis dienomis vasara nepažers jokių staigmenų: dangumi vis plauks debesų virtinės, tad...

3 milijardų apyvartą valdančios bendrovės prezidentė: pinigus pradėjau uždirbti vos 12 metų (29)

Iš Glazgo kilusi Allison Kirkby – nedidutė, tvirto sudėjimo šviesiaplaukė valdo kompaniją,...

Lietuviškos kainos galioja ne visiems: pasiūlė mokėti gerokai brangiau (40)

Lietuvoje įdarbinus profesionalę iš užsienio, paaiškėjo labai nemalonus dalykas: visus leidimus...

Akušerė-ginekologė: šlapimo pūslės uždegimas gali turėti baisių pasekmių (11)

„Daugeliu atveju, negydomas šlapimo pūslės uždegimas gali praeiti savaime, be gydymo, jei tik...

M. Kuzminskas įsikūrė D. Sabonio ir V. Mačiulio kaimynystėje (22)

Aistringas Lietuvos krepšinio gerbėjas iš Rygos (Latvija) Normundas Macis papildė savo asmeninę...

Dėl planų griauti pajūrio tualetus ginklus surems teisme: tai – absurdas (99)

Rugpjūčio pradžioje naujieji Palangos paplūdimio tualetai buvo pripažinti neteisėtais...

„Napoli“ sulaužė Nicos įtvirtinimus ir žengė į UEFA Čempionų lygos grupių etapą džiaugiasi škotai, slovėnai, graikai ir ispanai

Į UEFA Čempionų lygos grupių varžybų etapą užtikrintai žengė Italijos vicečempionė...

Tiesiog atėmė žadą: 70 eurų kainavusio bilieto pareikalavo ir iš 4 mėnesių kūdikio (500)

DELFI skaitytoja Virginija pasakoja patekusi į absurdišką situaciją – už galimybę stebėti...

Kuriantiems savo namus – vertingi interjero architektės patarimai (19)

Nemažai apie savo būsto interjerą galvojančių žmonių vis dar iki galo nesupranta, ko gali...

Vyro išradingumas stebina: internautai pametė galvas dėl kambario šuniui (6)

Vienas vyras sumąstė savo šuniui įrengti kambarį po laiptais. Kai jis pasidalino nuotraukomis...