Produktai:

100 g cukraus ir dar šiek tiek pabarstyti,
160 – 170 g medaus,
1,5 šaukštelio malto imbiero,
1 šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų,
1 šaukštelis cinamono,
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių,
2 šaukšteliai sodos,
1 kiaušinio baltymas,
125 g sviesto,
520 – 530 g miltų.

Glajui:

1 kiaušinio baltymas,
150 g cukraus pudros.

Kaip gaminti:

1. Sudėkite į puodą cukrų, medų, prieskonius, kai užvirs, nukaiskite. Suberkite sodą ir išmaišykite.

2. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą, išmaišykite, kol ištirps. Sudėkite plaktą baltymą, suberkite miltus, užminkite tešlą.

3. Padalinkite tešlą perpus, dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą. Likusią tešlą iškočiokite į 0,5 cm storio lakštą. Su formelėmis išpjaukite sausainius.

4. Sudėkite sausainius į miltais pabarstytą kepimo skardą. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 12 – 14 min. Paskui iškepkite antrą partiją sausainių.

5. Sausainius galite apibarstyti cukrumi arba aptepti glajumi. Glajui išplakite baltymą, pamažu suberkite cukraus pudrą, maišykite, kol masė taps vientisa. Aptepkite sausainius glajumi ir palikite, kad glajus sustingtų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)