Ingredientai meduoliams:
100 g margarino kepiniams
150 g medaus
100 g rudojo cukraus
1 kiaušinis
400 g miltų
žiupsnelis druskos
2 a.š. prieskonių meduoliams
Glajus:
2 kiaušinio baltymai
400 g cukraus pudros
1,5 a.š. citrinos sulčių
Ingredientai papuošimui:
Įvairių kalėdinių/spalvotų pabarstukų
saldainiu (vitražiniams langams ir ne tik )
ir visko, kas Jums asocijuojasi su Kalėdomis
Gaminimas:
Išsukite cukrų ir margariną, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite. Persijokite miltus. Supilkite miltus, meduoliui reikiamus prieskonius (imbierą, cinamoną, gvazdikėlius), druską ir kepimo miltelius į jau paruoštą margarino masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite paruoštą tešlą į plastikinę plėvelę (ar maišelį)ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus (apie 0,5 cm storiu). Išpjaukite norimas meduolinio namelio detales bei sausainių formeles. Sudėkite paruoštus sausainius į skardą ir kepkite įkaitusioje orkaitėje (apie 200 C) 10-15 min. kol gražiai paruduos. Iškeptus sausainius bei detales ištraukite iš orkaitės, palikite visiškai atvėsti.
Tuo metu paruošiamas glajus: lengvai išplakę baltymus, suberkite cukraus pudrą ir viską gerai išmaišykite iki gana tirštos ir blizgios masės.
Atvėsusias detales sutvirtinkite glajumi ir papuoškite savo Kalėdinį pasakų namelį saldumynais.
Skanių švenčių!