Ingredientai meduoliams:

100 g margarino kepiniams
150 g medaus
100 g rudojo cukraus
1 kiaušinis
400 g miltų
žiupsnelis druskos
2 a.š. prieskonių meduoliams

Glajus:

2 kiaušinio baltymai
400 g cukraus pudros
1,5 a.š. citrinos sulčių

Ingredientai papuošimui:

Įvairių kalėdinių/spalvotų pabarstukų
saldainiu (vitražiniams langams ir ne tik )
ir visko, kas Jums asocijuojasi su Kalėdomis

Gaminimas:

Išsukite cukrų ir margariną, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite. Persijokite miltus. Supilkite miltus, meduoliui reikiamus prieskonius (imbierą, cinamoną, gvazdikėlius), druską ir kepimo miltelius į jau paruoštą margarino masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite paruoštą tešlą į plastikinę plėvelę (ar maišelį)ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus (apie 0,5 cm storiu). Išpjaukite norimas meduolinio namelio detales bei sausainių formeles. Sudėkite paruoštus sausainius į skardą ir kepkite įkaitusioje orkaitėje (apie 200 C) 10-15 min. kol gražiai paruduos. Iškeptus sausainius bei detales ištraukite iš orkaitės, palikite visiškai atvėsti.

Tuo metu paruošiamas glajus: lengvai išplakę baltymus, suberkite cukraus pudrą ir viską gerai išmaišykite iki gana tirštos ir blizgios masės.

Atvėsusias detales sutvirtinkite glajumi ir papuoškite savo Kalėdinį pasakų namelį saldumynais.

Skanių švenčių!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)