Kokosiniam žaliųjų citrinų keksui pagaminti reikės:

● Miltų – 1 1/2 puodelio (puodelis 240ml)
● Kepimo miltelių – 1 arb. šaukštelis
● Druskos – 1/2 arb. šaukštelio
● Cukraus smulkaus – 1 puodelis
● Žaliosios citrinos (Laimo) žievelės tarkuotos – 2 valg.šaukštai
● Kokoso pieno – 170 ml
● Kokoso aliejaus (ištirpinto) – 1/2 puodelio
● Kiaušinių didelių (kambario temperatūros) – 2 vnt.
● Šviežių žaliųjų citrinų sulčių – 2 arb. šaukšteliai
● Kokosų ekstrakto – 1/2 arb. šaukštelio
● Kokoso drožlių – 1/2 puodelio

Žaliosios citrinos glajui reikės:

● Cukraus pudros – 1 puodelis (puodelis 240ml)
● Šviežių žaliųjų citrinų sulčių – 3-4 šaukštai

Dideliame dubenyje sumaišykite persijotus miltus su kepimo milteliais ir druska. Nedideliame dubenyje sumaišykite cukrų ir tarkuotas citrinos žieveles. Pirštais sutrinkite citrinų žieveles su cukrumi ir tada sudėkite į miltų mišinį, viska išmaišykite, atidėkite.

Kitame dubenyje išplakite kokoso pieną, kokoso aliejų, kiaušinius, žaliųjų citrinų sultis ir kokosų ekstraktą.

Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Sudėkite į tešlą kokoso drožles, išmaišykite.

Pasiruoškite 22×10 cm skersmens kepimo indą ir išklokite jį kepimo popieriumi (mano indas silikoninis tai popieriaus netiesiau). Paruoštą tešlą supilkite į kepimo indą, paviršių išlyginkite.

Kepkite 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 55–60 minučių.

Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku: jis, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, turi būti švarus.

Iškepusi keksą 15 min. atvėsinkite formoje, tuomet išimkite iš jos, perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite visiškai.

Kol keksas vėsta, paruoškite glajų: cukraus pudrą ir žaliosios citrinos sultis gerai išplakite iki vientisos tirštos masės. Jei glajus per tirštas – įpilkite citrinų sulčių, jei per skystas – miltinio cukraus.

Glajų užpilkite ant kekso, pabarstykite viršų kokoso drožlėmis ir citrinos žievelėmis. Leiskite glajui sustingti prieš teikiant.

Pjaustykite riekelėmis ir patiekite.

Skanaus!