Reikės:
1 kg čili pipirų,
500 g saldžiosios paprikos,
100 česnakų,
po 50 g kalendrų, petražolių ir salierų lapų,
30 ml acto,
1 arbat.š maltos kalendros grūdelių,
250 g rupios nejoduotos druskos,
aliejaus.
Gaminimas:
Čili išdėliokite ant didelio padėklo ir padėkite pavėsyje 3 paroms, kad apvystų. Paskui užsidėkite vienkartines pirštines ir pipiriukus išdarinėkite - išimkite sėklas ir nupjaustykite galiukus.
Užvirkite actą ir atšaldykite. Visus nurodytus produktus sumalkite mėsmale arba susmulkinkite virtuviniu kombainu. Kruopščiai išmaišykite mediniu šaukštu.
Į masę suberkite druską ir kalendros grūdelius, supilkite actą, gerai išmaišykite ir padėkite vėsiai 2-3 dienoms, kartkartėm pamaišydami.
Kai adžika susistovės, išdėkite į sterilizuotus stiklainius, ant viršaus užpilkite po šaukštelį aliejaus ir uždarykite. Laikykite šaltoje ir tamsioje vietoje.
Skanaus!