Reikės:

1 kg čili pipirų,
500 g saldžiosios paprikos,
100 česnakų,
po 50 g kalendrų, petražolių ir salierų lapų,
30 ml acto,
1 arbat.š maltos kalendros grūdelių,
250 g rupios nejoduotos druskos,
aliejaus.

Gaminimas:

Čili išdėliokite ant didelio padėklo ir padėkite pavėsyje 3 paroms, kad apvystų. Paskui užsidėkite vienkartines pirštines ir pipiriukus išdarinėkite - išimkite sėklas ir nupjaustykite galiukus.

Užvirkite actą ir atšaldykite. Visus nurodytus produktus sumalkite mėsmale arba susmulkinkite virtuviniu kombainu. Kruopščiai išmaišykite mediniu šaukštu.

Į masę suberkite druską ir kalendros grūdelius, supilkite actą, gerai išmaišykite ir padėkite vėsiai 2-3 dienoms, kartkartėm pamaišydami.

Kai adžika susistovės, išdėkite į sterilizuotus stiklainius, ant viršaus užpilkite po šaukštelį aliejaus ir uždarykite. Laikykite šaltoje ir tamsioje vietoje.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)