Gardūs rutuliukai - energijos bombos

 (2)
Nori nenori, bet dauguma iš mūsų dienos metu, darbe mėgstame pakrimsti kokių „skaniukų”. Galima su tuo kovoti iki begalybės, bet dirbant, gliukozes ar energijos taip pritrūksta, kad norom nenorom šlamščiame įvairiausius sausainius, šokoladukus. Visai tai galima paversti ir ne tokiu kenksmingu procesu, pasigaminant energijos užkandžių visai savaitei.
© Bubblekitchen

Pavasariui ypatingai pradedame ieškoti energijos šaltinių, sveikų ir skanių užkandžių rasti galima įvairiose parduotuvėlėse, bet mes siūlome jums savaitgalį rasti pusvalandį laisvo laiko ir “susisukti” štai tokių sočių ir naudingų rutuliukų – visai savaitei geros energijos užtaisas garantuotas.

Beje, nusprendėm, kad tai gali būti puiki Velykinė dovanėlė keliaujant į svečius.

Migdolų ir avižinių dribsnių rutuliukai (apie 30 vnt.):

Gardūs rutuliukai - energijos bombos
© Bubblekitchen

1 puodelis avižinių dribsnių
1/3 puodelio smulkintų migdolų riešutų
4 šaukštai riešutų sviesto
2 šaukštai medaus
sauja džiovintų spanguolių
1 š. citrinos sulčių

Avižinius dribsnius ir migdolus pakepinau orkaitėje apie 10 minučių 190 laipsnių karštyje.

Riešutų sviestą ir medų gerai sumaišiau, į jį subėriau migdolus, avižinius dribsnius, džiovintas spanguoles, įspaudžiau citrinos sulčių, visą masę gerai išmaišiau, kol tapo vientisa.

Su drėgnomis rankomis formavau 1,5 cm skersmens rutuliukus. Bent porai valandų šaldžiau šaldytuve.

Datulių ir chia sėklų rutuliukai (apie 15 vnt.):

Gardūs rutuliukai - energijos bombos
© Bubblekitchen

8 didelių datulių
4 v.š. chia sėklų
2 š. kokosų drožlių
4 v.š. riešutų sviesto

Susmulkintas datules sumaišiau su chia sėklomis, kokosų drožlėmis ir įmaišiau riešutų sviestą. Visą masę gerai išsukau ir drėgnomis rankomis formavau 1,5 cm skersmens rutuliukus, kuriuos šiek tiek apvoliojau kokoso drožlėse.

Paruošti energijos rutuliukai gali būti laikomi savaitę šaldytuve.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Ispaniško kumpio pjaustymo menas: kokio storio turi būti tobulas griežinėlis? (6)

Valensija – nuolatos šurmuliuojantis pietinės Ispanijos metropolis. Miesto centre esančioje dengtoje turgavietėje galima rasti garsiojo ispaniško kumpio. Norint profesionaliai plonai supjaustyti ne vienam lietuviui puikiai žinomą kumpį, reikia daug praktikos.

Žiemos salotos su medumi

Šios šviežios salotos viduržiemį leis pajusti vasaros skonį.

Aguonų vyniotinis (2)

Skanus lietuviškas aguonainis.

Keptos vištos kepenėlės (14)

Šį kartą pasiūlysiu vieną mėgstamiausių mano ir sūnaus patiekalų – keptas kepenėles, aš valgau su visais priedais (keptais svogūnais, keptais obuoliais, net bulvėmis, o jei dar rauginto naminio agurko yra, tada jau tobula), o sūnus jas mėgsta be jokių priedų ir dideliais kiekiais.

Šokoladinis jogurtinis tortas su braškėmis

Patiks šokoladinių desertų mėgėjams.