Gardūs rutuliukai - energijos bombos

 (2)
Nori nenori, bet dauguma iš mūsų dienos metu, darbe mėgstame pakrimsti kokių „skaniukų”. Galima su tuo kovoti iki begalybės, bet dirbant, gliukozes ar energijos taip pritrūksta, kad norom nenorom šlamščiame įvairiausius sausainius, šokoladukus. Visai tai galima paversti ir ne tokiu kenksmingu procesu, pasigaminant energijos užkandžių visai savaitei.
Gardūs rutuliukai - energijos bombos
© Bubblekitchen

Pavasariui ypatingai pradedame ieškoti energijos šaltinių, sveikų ir skanių užkandžių rasti galima įvairiose parduotuvėlėse, bet mes siūlome jums savaitgalį rasti pusvalandį laisvo laiko ir “susisukti” štai tokių sočių ir naudingų rutuliukų – visai savaitei geros energijos užtaisas garantuotas.

Beje, nusprendėm, kad tai gali būti puiki Velykinė dovanėlė keliaujant į svečius.

Migdolų ir avižinių dribsnių rutuliukai (apie 30 vnt.):

Gardūs rutuliukai - energijos bombos
© Bubblekitchen

1 puodelis avižinių dribsnių
1/3 puodelio smulkintų migdolų riešutų
4 šaukštai riešutų sviesto
2 šaukštai medaus
sauja džiovintų spanguolių
1 š. citrinos sulčių

Avižinius dribsnius ir migdolus pakepinau orkaitėje apie 10 minučių 190 laipsnių karštyje.

Riešutų sviestą ir medų gerai sumaišiau, į jį subėriau migdolus, avižinius dribsnius, džiovintas spanguoles, įspaudžiau citrinos sulčių, visą masę gerai išmaišiau, kol tapo vientisa.

Su drėgnomis rankomis formavau 1,5 cm skersmens rutuliukus. Bent porai valandų šaldžiau šaldytuve.

Datulių ir chia sėklų rutuliukai (apie 15 vnt.):

Gardūs rutuliukai - energijos bombos
© Bubblekitchen

8 didelių datulių
4 v.š. chia sėklų
2 š. kokosų drožlių
4 v.š. riešutų sviesto

Susmulkintas datules sumaišiau su chia sėklomis, kokosų drožlėmis ir įmaišiau riešutų sviestą. Visą masę gerai išsukau ir drėgnomis rankomis formavau 1,5 cm skersmens rutuliukus, kuriuos šiek tiek apvoliojau kokoso drožlėse.

Paruošti energijos rutuliukai gali būti laikomi savaitę šaldytuve.

Bubblekitchen
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Pristatyta naujausia ir paskutinė kulinarinių knygų serijos „Gero maisto dienoraštis“ dalis

Į jaukų vakarą naujame sostinės restorane „The Owls“ pakviestiems svečiams Renata dėkojo už palaikymą visus metus, per kuriuos buvo išleistos keturios serijos „Gero maisto dienoraštis“ knygos bei vaišino savo pačios keptais saldžiais daržovių pyragais.

Bulvių ir cukinijų kugelis (2)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Kepti vištų sparneliai

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Šakočio giminaitis (3)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Kiauliena troškinta kavoje

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.