Gardūs rutuliukai - energijos bombos

 (2)
Nori nenori, bet dauguma iš mūsų dienos metu, darbe mėgstame pakrimsti kokių „skaniukų”. Galima su tuo kovoti iki begalybės, bet dirbant, gliukozes ar energijos taip pritrūksta, kad norom nenorom šlamščiame įvairiausius sausainius, šokoladukus. Visai tai galima paversti ir ne tokiu kenksmingu procesu, pasigaminant energijos užkandžių visai savaitei.
Gardūs rutuliukai - energijos bombos
© Bubblekitchen

Pavasariui ypatingai pradedame ieškoti energijos šaltinių, sveikų ir skanių užkandžių rasti galima įvairiose parduotuvėlėse, bet mes siūlome jums savaitgalį rasti pusvalandį laisvo laiko ir “susisukti” štai tokių sočių ir naudingų rutuliukų – visai savaitei geros energijos užtaisas garantuotas.

Beje, nusprendėm, kad tai gali būti puiki Velykinė dovanėlė keliaujant į svečius.

Migdolų ir avižinių dribsnių rutuliukai (apie 30 vnt.):

Gardūs rutuliukai - energijos bombos
© Bubblekitchen

1 puodelis avižinių dribsnių
1/3 puodelio smulkintų migdolų riešutų
4 šaukštai riešutų sviesto
2 šaukštai medaus
sauja džiovintų spanguolių
1 š. citrinos sulčių

Avižinius dribsnius ir migdolus pakepinau orkaitėje apie 10 minučių 190 laipsnių karštyje.

Riešutų sviestą ir medų gerai sumaišiau, į jį subėriau migdolus, avižinius dribsnius, džiovintas spanguoles, įspaudžiau citrinos sulčių, visą masę gerai išmaišiau, kol tapo vientisa.

Su drėgnomis rankomis formavau 1,5 cm skersmens rutuliukus. Bent porai valandų šaldžiau šaldytuve.

Datulių ir chia sėklų rutuliukai (apie 15 vnt.):

Gardūs rutuliukai - energijos bombos
© Bubblekitchen

8 didelių datulių
4 v.š. chia sėklų
2 š. kokosų drožlių
4 v.š. riešutų sviesto

Susmulkintas datules sumaišiau su chia sėklomis, kokosų drožlėmis ir įmaišiau riešutų sviestą. Visą masę gerai išsukau ir drėgnomis rankomis formavau 1,5 cm skersmens rutuliukus, kuriuos šiek tiek apvoliojau kokoso drožlėse.

Paruošti energijos rutuliukai gali būti laikomi savaitę šaldytuve.

Bubblekitchen
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Trys būdai, kaip paruošti karštą bulvių garnyrą

Ruošiantis šiltam savaitgaliui tikru galvosūkius tampa ne tik mėsos marinavimas, bet ir klausimas, kokį vaizdų ir skanų garnyrą patiekti.

Kvapni naminė ruginė duona (12)

Prieš kelias savaites aprašiau raugo ruginei duonai gamybą (receptas čia), o dabar tęsiu pažadą parašyti kaip kepu ruginę duoną. Patikėkite, tikro skonio ieškojau labai ilgai, todėl ilgai neaprašiau rodosi paprastos duonos kepimo. Mūsų skoniui tinkamiausia duona su rūgštele, sėklomis ir traškia pluta.

Vaisių salotos su rabarbarais

Rabarbarai jau išskleidė lapų skėčius, kotai sustambėjo ir tiesiog prašosi būti suvalgomi. Kompotas išvirtas, trupininis pyragas iškeptas, termiškai apdorotų rabarbarų užteks, o žali kotų gabaliukai puikiai pavaduoja citriną vaisių salotose.

„Piemenėlių blynai“ (7)

Pavadinimas šio patiekalo yra „Piemenėlių blynai“, nors tiesą sakant skonis ir vaizdas man labiau priminė „čeburkblynį“, nei blynus. Pabandžiau, paragavau, nenusivyliau, tik tešla buvo labai jau neklusni, tikriausiai padauginau miltų.