Gardūs rutuliukai - energijos bombos

 (2)
Nori nenori, bet dauguma iš mūsų dienos metu, darbe mėgstame pakrimsti kokių „skaniukų”. Galima su tuo kovoti iki begalybės, bet dirbant, gliukozes ar energijos taip pritrūksta, kad norom nenorom šlamščiame įvairiausius sausainius, šokoladukus. Visai tai galima paversti ir ne tokiu kenksmingu procesu, pasigaminant energijos užkandžių visai savaitei.
Gardūs rutuliukai - energijos bombos
© Bubblekitchen

Pavasariui ypatingai pradedame ieškoti energijos šaltinių, sveikų ir skanių užkandžių rasti galima įvairiose parduotuvėlėse, bet mes siūlome jums savaitgalį rasti pusvalandį laisvo laiko ir “susisukti” štai tokių sočių ir naudingų rutuliukų – visai savaitei geros energijos užtaisas garantuotas.

Beje, nusprendėm, kad tai gali būti puiki Velykinė dovanėlė keliaujant į svečius.

Migdolų ir avižinių dribsnių rutuliukai (apie 30 vnt.):

Gardūs rutuliukai - energijos bombos
© Bubblekitchen

1 puodelis avižinių dribsnių
1/3 puodelio smulkintų migdolų riešutų
4 šaukštai riešutų sviesto
2 šaukštai medaus
sauja džiovintų spanguolių
1 š. citrinos sulčių

Avižinius dribsnius ir migdolus pakepinau orkaitėje apie 10 minučių 190 laipsnių karštyje.

Riešutų sviestą ir medų gerai sumaišiau, į jį subėriau migdolus, avižinius dribsnius, džiovintas spanguoles, įspaudžiau citrinos sulčių, visą masę gerai išmaišiau, kol tapo vientisa.

Su drėgnomis rankomis formavau 1,5 cm skersmens rutuliukus. Bent porai valandų šaldžiau šaldytuve.

Datulių ir chia sėklų rutuliukai (apie 15 vnt.):

Gardūs rutuliukai - energijos bombos
© Bubblekitchen

8 didelių datulių
4 v.š. chia sėklų
2 š. kokosų drožlių
4 v.š. riešutų sviesto

Susmulkintas datules sumaišiau su chia sėklomis, kokosų drožlėmis ir įmaišiau riešutų sviestą. Visą masę gerai išsukau ir drėgnomis rankomis formavau 1,5 cm skersmens rutuliukus, kuriuos šiek tiek apvoliojau kokoso drožlėse.

Paruošti energijos rutuliukai gali būti laikomi savaitę šaldytuve.

Bubblekitchen
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Tortas „Vasara“

Šis receptas atsiųsta konkursui „Skaniausias vasaros desertas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Skandinaviškas sūdytų agurkėlių receptas (33)

Daržovių derlius pildo mūsų stalus ir išplečia meniu. Vasara – puikus metas eksperimentuoti ir išbandyti naujus skonius.