Gardūs rutuliukai - energijos bombos

 (2)
Nori nenori, bet dauguma iš mūsų dienos metu, darbe mėgstame pakrimsti kokių „skaniukų”. Galima su tuo kovoti iki begalybės, bet dirbant, gliukozes ar energijos taip pritrūksta, kad norom nenorom šlamščiame įvairiausius sausainius, šokoladukus. Visai tai galima paversti ir ne tokiu kenksmingu procesu, pasigaminant energijos užkandžių visai savaitei.
Gardūs rutuliukai - energijos bombos
© Bubblekitchen

Pavasariui ypatingai pradedame ieškoti energijos šaltinių, sveikų ir skanių užkandžių rasti galima įvairiose parduotuvėlėse, bet mes siūlome jums savaitgalį rasti pusvalandį laisvo laiko ir “susisukti” štai tokių sočių ir naudingų rutuliukų – visai savaitei geros energijos užtaisas garantuotas.

Beje, nusprendėm, kad tai gali būti puiki Velykinė dovanėlė keliaujant į svečius.

Migdolų ir avižinių dribsnių rutuliukai (apie 30 vnt.):

Gardūs rutuliukai - energijos bombos
© Bubblekitchen

1 puodelis avižinių dribsnių
1/3 puodelio smulkintų migdolų riešutų
4 šaukštai riešutų sviesto
2 šaukštai medaus
sauja džiovintų spanguolių
1 š. citrinos sulčių

Avižinius dribsnius ir migdolus pakepinau orkaitėje apie 10 minučių 190 laipsnių karštyje.

Riešutų sviestą ir medų gerai sumaišiau, į jį subėriau migdolus, avižinius dribsnius, džiovintas spanguoles, įspaudžiau citrinos sulčių, visą masę gerai išmaišiau, kol tapo vientisa.

Su drėgnomis rankomis formavau 1,5 cm skersmens rutuliukus. Bent porai valandų šaldžiau šaldytuve.

Datulių ir chia sėklų rutuliukai (apie 15 vnt.):

Gardūs rutuliukai - energijos bombos
© Bubblekitchen

8 didelių datulių
4 v.š. chia sėklų
2 š. kokosų drožlių
4 v.š. riešutų sviesto

Susmulkintas datules sumaišiau su chia sėklomis, kokosų drožlėmis ir įmaišiau riešutų sviestą. Visą masę gerai išsukau ir drėgnomis rankomis formavau 1,5 cm skersmens rutuliukus, kuriuos šiek tiek apvoliojau kokoso drožlėse.

Paruošti energijos rutuliukai gali būti laikomi savaitę šaldytuve.

Bubblekitchen
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vištienos suktinukai su špinatais ir sūriu

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Vegetariški suvožtiniai (1)

Šį receptą skaitytoja Silvija atsiuntė konkursui „Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą“. Laukiame ir jūsų receptų.

Kurie daržovių konservavimo būdai geriausi

Termiškai apdoroti pomidorai yra geresnė priemonė nuo vėžio nei švieži, o šaldyti produktai tinkami vartoti tik iki naujo derliaus, LRT RADIJUI sako sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

Gardumėlis: marinuoti baravykai (10)

Miškai pilni grybų, metas rinkti ir konservuoti! Žiemą pirštelius aplaižysite.

Gardėsiai iš slyvų: virtinukai, marmeladas ir desertas

Rugpjūčio antroji pusė – slyvų metas. Pagailėkite nuo jų svyrančių šakų ir pačių slyvų – juk nenorite, kad jomis smaguriautų širšės? Juolab kad šias uogas puikiai panaudosite gardesniam tikslui – patiekalams gaminti. Tiesa, atminkite: viskas daroma su saiku, todėl ir slyvų nevalia padauginti. Skanių jums apvalių mėlynųjų!