Koks Velykų stalas be mėsos kepsnių?
© Asmeninio archyvo nuotr.

Reikės:

700 gramų kiaulienos sprandinės
2 skiltelių česnakų
1 žiupsnelio petražolių
1 valgomo šaukšto druskos
2 valgomų šaukštų alyvuogių aliejaus
1 sauja džiovintų slyvų
1 saujos džiovintų abrikosų
1 saujos jaunų dilgėlių lapelių
4 svogūnų laiškų
butelio šviesaus alaus
200 gramų rūkytos šoninės

Gaminimas:

Aliejų sumaišiau su druska, petražolėmis ir išspaustais česnakais.
Mišiniu gerai ištryniau sprandinę. Palikau sandariame indelyje parai šaltai.

Pasimarinavusią mėsą peiliu įpjoviau išilgai, kad pasidaytų "kišenė". Paeiliui dėjau slyvas, nuplikytus dilgėlių stiebelius, abrikosus ir svogūnų laiškus, kol užsipildė. Stipriai surišau virvele, kad gerai susispaustų.

Griežinėliais pjaustyta šonine apdėjau jau paruoštą kepsnį ir dar kart apvyniojau virvele. Šonine apdėta mėsa visada būna sultinga.
Taip paruoštą kepsnį kepiau 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių. Sumažinau kaitrą iki 190 laipsnių, užpyliau trečdalį butelio alaus ir kepiau dar 50 minučių.

Likusį alų dar 2 kartus pyliau ant mėsos. Reikia žiūrėti, kad mėsa nevirtų aluje. Turi apsemta būti tik kepsnio apačia. Kas 5 minutes apipildavau susidariusiu skysčiu, kad kepant nepradėtų svilti viršus.

SKANAUS!

Dėkojame DELFI skaitytojai Kristinai už receptą!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Pustuštėje „Karklėje“ – gausus „nelegalių radinių biuras“ (22)

Penktadienio vidurdienį duris atvėrusio festivalio „ Karklė “ apsaugos darbuotojai nesnaudžia...

Laisvalaikio veikla lietuviui atnešė milijonus: atskleidė sėkmės formulę (2)

Vienas iš „ Vinted “ įkūrėjų Justas Janauskas , atsimindamas studijų laikus Vilniaus...

Šiltesni nei įprasta orai išsilaikys ne tik rugpjūtį, bet ir rugsėjį

Pagal dabar turimą informaciją, ne tik rugpjūčio pabaiga, bet ir rugsėjo pradžia turėtų būti...

Papasakojo, ką patyrė per išpuolius Ispanijoje: britų aktorė slėpėsi restorano šaldytuve (3)

Per Barseloną supurčiusį išpuolį aktorė Laila Rouass, besifilmuojanti „BBC One“ kanalu...

Artėjančio šaltojo sezono mados: neišsižadėkite rudų atspalvių (3)

Nors įdegis dažniausiai asocijuojasi su vasara, atėjus rudeniui gelsvai rusva spalva tikrai...

Apie prezidento postą svajojusiam J. Petraičiui – ypatinga žinia iš teismo (86)

Prieštaringai vertinamas Australijoje gimęs milijonierius, kolekcininkas, 2002 m. Lietuvos...

Erdvėlaiviai „Voyager“ paruošti atvesti ateivių į Žemę (3)

Netrukus astronomijos mėgėjai turės progą švęsti – „ Voyager “ programai sukanka 40 metų....

Joniškio rajone iš voljero pabėgo meška (28)

Penktadienį Joniškio rajone esančiame Kirnaičių kaime iš kavinėje „Plūgo broliai“ esančio...

Vokietijoje per išpuolį subadyti du žmonės, vienas jų mirė (151)

Vokietijos vakariniame Vupertalio mieste du žmonės penktadienį buvo subadyti, vienas jų –...

Dauguma bėgiojančių žmonių susiduria su ta pačia problema: kaip jos išvengti (1)

Rugpjūčio pradžioje „ Eurovaistinės “ užsakymu tyrimų bendrovės „Synopticom“ atlikto...