Šis receptas puikiai tinka tiems, kam svarbu valgyti sveikai, kokybiškai ir dietiškai. Dažnai dėl laiko stokos užsimirštame apie „sveikus“ produktus racione ir pasirenkame, kas pakliūna, ką turime.
© hdlife.lt

Šiam patiekalui pagaminti reikės visai nedaug laiko, o gausite visai skanų, spalvingą naminį patiekaliuką. Svarbiausia, dėl naudojamų ingredientų nereikės nerimauti dėl savo figūros ar apsunkusio skrandžio. Juk tunas – pagrindinis dietų „draugas“.

Reikės (4 asmenims):

4 nedidelių paprikų (apie 200 g kiekviena)
30 g aliejuje konservuotų ančiuvių filė
550 g konservuoto tuno (savo sultyse). Reikia apie 400 g grynos tuno masės.
50 ml alyvuogių aliejaus
50 ml sausojo balto vyno
Žiupsnio druskos
1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Kelių šakelių šviežio čiobrelio
Basmati ryžių (papildomai)

Dietiškos tunu įdarytos paprikos
© hdlife.lt

Gaminimas:

Didesniame puode užvirkite daugiau vandens ir sudėkite 4 paprikas. Iš viršaus jas prispauskite lėkšte, kad būtų pilnai po vandeniu ir pavirkite apie 10-12 minučių. Išvirusias paprikas išimkite iš vandens ir atidėkite į šalį.

Per sietą nukoškite konservuotą tuną ir perdėkite į didesnį indą. Šakute sutrinkite ančiuvius į tyrę ir sudėkite į tuną. Taip pat į indą supilkite alyvuogių aliejų, sausąjį baltą vyną, druską, pipirus bei šviežių čiobrelių lapelius. Viską labai gerai išmaišykite.

Dietiškos tunu įdarytos paprikos
© hdlife.lt

Paprikoms atvėsus, nupjaukite jų kotus ir pašalinkite viduje esančias sėklas. Kiekvieną paruoštą papriką įdarykite tuno mase. Išdėliokite jas ant skardos ir pašaukite į iki 230-250 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite neilgai (10-15 min), kad šiek tiek apskrustų.

Patiekalas puikiai tinka su virtais Basmati ryžiais.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Atakas Ispanijoje įvykdžiusi kuopelė „neutralizuota“, aptikti šiurpą keliantys radiniai (112)

Kuopelė, kuri panaudodama automobilius įvykdė atakas Barselonoje ir Kambrilse, buvo...

Nematyta Anykščių pusė: daug netikėtų atradimų – vos per vieną dieną

Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo...

Užsiminė apie galimybę padėti mažiau uždirbantiems, dėl kurios iečių nelaužo jokia partija (23)

Politikai turėtų peštis ne dėl Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų, o galvoti apie...

„Brexit“ žala. Kas laukia tūkstančių darbuotojų iš Lietuvos? (216)

Šimtai tūkstančių darbuotojų iš Europos Sąjungos valstybių nėra užtikrinti dėl savo...

Mokykla tėvus gąsdina labiau nei vaikus (40)

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusiems ir mokyklinio amžiaus atžalų turintiems lietuviams ruduo...

Beprasmė tragedija: pasaulio čempionas Rusijoje pateko į mirtinas muštynes (49)

Rusijos sporto bendruomenė sukrėsta: nuo patirtų sunkių galvos traumų Anapilin iškeliavo...

Trečdalis menopauzės sulaukusių moterų turi šią „dovaną“: ginekologas paaiškino, kada reikia sunerimti (24)

Daugelis moterų net neįtaria, jog jų gimdoje vystosi miom a. O dažniausiai jas atlikti padeda...

Kvapą gniaužiančios vestuvės: prabanga, 3 metrų šleifas ir seksualus nuotakos šokis (1)

Dainininkė, šokėja bei aktorė Rochelle Pangilinan ištekėjo už aktoriaus bei modelio Arthuro...

Šių laikų Romeo ir Džiuljeta: tragiška paauglių meilės istorija (15)

Trijų paauglių santykiai, įsipainioję į meilės trikampį, baigėsi tragiškai visiems: vienas...

Pavalgęs A. Užkalnis sako, kad Nidą metas branginti, kol visai užbrangs (158)

Žinau, žinau, šiandien ne toks sekmadienis, kad galima būtų ramiai apie Nidą rašyti: nebėr tų...