Na, bet šis pyragas man taip patiko, kad iš tų trijų kartų kepiau pyragus iš trigubos normos. Taip taip, nesuklydau rašydamas, trigubos. Ir visi kas jo ragavo, vis dar prašė. Tad dalinuosi savo skanaus pyrago paslaptimi.

PRODUKTAI:

(1 pyrago formai 26 cm skersmens)

4-5 didelių obuolių
140 ml aliejaus
125 g cukraus (jei obuoliai saldoki, dėti mažiau)
2 šaukštelių naminio vanilinio cukraus
2 kiaušinių
190 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
cinamono. cukraus ir perlinio cukraus apibarstymui.

GAMINIMAS:

Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ketvirčiais. Pamerkti trumpam į pasūdyta vandenį, kad nepajuoduotų. Šiandien kai kepiau, tai net nemerkiau, ir viskas ten gerai man gavosi su obuoliais.

Iš aliejaus, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių ir miltų maišytų su kepimo milteliais užmaišyti tešlą. Plaku paprastu elektriniu mikseriu.

Paruoštą tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą ar tortinę 26 cm skersmens. Ant viršaus tankai sudėlioti obuolių ketvirčius. Kad gražiau būtų, obuolius įpjaunu įstrižai, kad būtų „dryžuotos“. Tada užbarstyti cinamonu, cukrumi ir galiausiai perliniu cukrumi.

Kepti iki 180–200º C įkaitintoje orkaitėje vidurinėje lentynoje.

Jei kepate vienu metu kelias skardas, geriausias variantas įjungti orapūtę. Jei tokios neturite, teks skardas kaitalioti vietomis, kad vienodai iškeptų.

Beje, iš šios tešlos iškepiau ir keksiukus su obuolių gabaliukais. Labai šaunu. Tik man, tiesa pasakius, prisvilo, nes užsisvajojau ir per ilgai orkaitėje laikiau