Reikės:

2 stiklinių aviečių,
pusės stiklinės cukraus,
stiklinės aviečių sulčių,
stiklinės vandens,
citrinų sulčių pagal skonį.

Avietes iki vientisos masės ištrinkite su cukrumi, kai jis ištirps, pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Į aviečių masę supilkite vandenį, sultis, pagal skonį įlašinkite citrinų sulčių ir viską išplakite elektriniu plakikliu. Paruoštą tyrę krėskite į plokščią indą ir statykite į šaldymo kamerą.

Po 30 minučių, kai krašteliai jau bus sustingę, masę dar kartą išplakite ir vėl dėkite į kamerą. Procesą pakartokite dar keturis kartus – šerbeto masė turi tirštėti, bet nesušalti į ledą. Šerbetą krėskite į kameroje labai gerai atšaldytas šerbeto taures. Puoškite mėtų lapeliu, valgykite iš karto – šerbetas greitai tirpsta.

Skanaus!