Reikės:

150 g cukraus
250 g miltų
200 g sviesto
4 kiaušinių
1 a. š. vanilinio cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsn. druskos
50 ml pieno
4-5 prinokę bananai
vaniliniai ledai

Karamelei:

100 g rudojo cukraus
100 g sviesto

Pirmiausia verdame karamelę. Sviestas išlydomas su ruduoju cukrumi, kaitinamas ir maišomas, kol cukrus ištirpsta ir pasidaro vienalytė masė. Ją pilame į nepridegančią kepimo formą ir tolygiai padengiame dugną.

Ant karamelės dėliojame bananus. Juos galima pjaustyti griežinėliais arba išilgai, priklausomai nuo siekiamo galutinio vaizdo.

Tešlai kambario temperatūros sviestas išsukamas su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Įberiama druskos. Po vieną įmušami kiaušiniai, kiekvieną kartą gerai išplakant maišytuvu. Miltai yra persijojami ir sumaišomi su kepimo milteliais. Juos beriame į sviesto ir kiaušinių masę, gerai išmaišome. Įpilame šlakelį pieno.

Tešlą pilame ant bananų ir tolygiai paskirstome, kad visi bananai būtų uždengti.

Pyragą šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 min. Iškepusį pyragą išverčiame į didelę lėkštę. Patiekiame karštą su vaniliniais ledais. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją