Įkvepianti Viduržemio jūros dvasia - šiuo stiliumi įrengti namai turėtų sudominti, sužavėti ir subtiliai stebinti vis iš naujo. Tam pasiekti yra daugybė būdų. Prieš pradėdami, įsivaizduokite senovinius vynuogynus, mažus, paslaptingus kiemelius ir saulėgrąžos geltonumo senutėles tinkuotas sienas…

Šį įspūdį Kristinos Grybaitės kurtame interjere perteikė dailininko Lino Atgalainio sienų tapyba. Tik įžengus į šiuos namus mes persikeliame prie Viduržemio jūros - koridoriaus piešinyje itališko senamiesčio fragmentai plečia erdvę, panaikina sienų ribas. Rodos, jau užuodi espresso ir tiramisu kvapą, girdi „ciau, bella, grazie”…

Tamsūs laikui nepavaldžių formų baldai formuoja paslaptingą ir jaukų interjerą. Drožinių ir puošybos detalių gausa juos išskiria iš kitų ir harmoningai užpildo interjerą.

Siekdami išskirtinumo pasirinkome bambuko grindis. Dėl taikomos išskirtinės gamybos technologijos, apdoroto pluošto bambuko grindys yra ypatingai kietos bei patvarios. Tai natūrali vandeniui atspari medžiaga, kuri dėl drėgmės poveikio mažiau plečiasi ir traukiasi. Kietumas bei atsparumas – puikus derinys grindų dangai.

Šiais laikais gauti originalių Viduržemio regiono stiliaus baldų bei aksesuarų nesudėtinga, tad susidomėjimas šiuo grakščiu ir ryškiu stiliumi, kuriam didelę įtaką darė maurų kultūra, vis didėja. Nemažai šio stiliaus idėjų perėmė kitos dekoro tematikos, tačiau nėra abejonės, jog autentiška Viduržemio regiono stilistika yra ir išliks išskirtine.

Šiam stiliui būtinas ryškus, gilus sienų raštas – tai suteikia senoviškumo įspūdį. Visiems kambariams sukurti sienų raštai.

Išskirtinis ir patogus yra šeimininkų miegamasis su „karališko dydžio“ lova. Jaukią nuotaiką kuria nutapyti rojaus sodo paukščiai-puošnieji povai. Šia tematika ir dekoruotos sienos - plunksnos fragmentas įkvėpė sukurti sienų dekorą.

Vonios kambariuose taip pat gausu dekoro elementų. Pagrindinės vonios lubose ištapytas itališkos lauko pavėsinės stogas pro kurį matosi debesys, paukščiai, žydi gėlės…


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (526)