Taip netradiciškai pasveikinti į miestą po atostogų sugrįžusius sostinės gyventojus sumanė bendrovė „Samsung“– tai kompanijos dovana miestui ir vilniečiams, gyvenantiems miesto ritmu, bet išsaugojusiems ryšį su gamta.

„Miesto centre sukūrėme mažytę oazę, kurioje susijungia technologijos ir sveika gyvensena, kurioje kiekvienas gamtos mylėtojas pasisemtų gerų emocijų ir pasirūpintų žvalia savijauta. Sodo svečiai čia gali net tik pasistiprinti šviežiais vaisių kokteiliais, bet ir pasigrožėti išskirtiniu senamiesčio vaizdu ant stogo, kuris lankytojams atvertas pirmą kartą ir ribotam laikui“, - teigė bendrovės vadovas Lietuvoje Simonas Skupas.

„Tai pirmasis žalias sodas ant Vilniaus senamiesčio stogo. Ir tai – pirmoji galimybė pasigrožėti senamiesčio panorama iš šios perspektyvos. Sodas ant stogo – tai ne tik apžvalginis objektas, tačiau ir erdvė, kuri trauks vilniečius bendrauti, susitikti su šeima ir draugais ar tiesiog gėrėtis miesto architektūra“, - sakė projekto organizatoriai.

Turime pačių įvairiausių augalų - šermukšnių, gluosnių, karklų, agrastų. Taip pat daugiamečių gėlių ir net braškių, paprikų. Vaizdas puikus! O ir lietus mūsų neišgąsdino - sodininkas turi būti pripratęs prie lietaus. Tokia jau ta darbo specifika“, - šypsojosi R. Mikailionytė.

Tuo tarpu prie projekto prisijungusi restorano „RawRaw" įkūrėja Olga Dzindzeleta atskleidžia norinti, kad Lietuvoje būtų daugiau sveikai gyvenančių žmonių. „Žinoma, kiekvienas žmogus gali skirtingai paaiškinti, kas tai yra sveika gyvensena ir sveika mityba, bet iš esmės, manau, kad Lietuvoje sveikai gyvenančių žmonių procentas nėra didelis. Tokie projektai kaip #Fresh ir organizuojami tam, kad valgančių sveikesnį maistą ir sveikai bendraujančių žmonių daugėtų“, - teigė O. Dzindzeleta.

Kiekvieną vakarą sodo lankytojų lauks turininga programa – čia vyks įvairūs renginiai, kuriuos ves žinomi savo srities profesionalai. Svečiai galės pasinaudoti galimybe tapti Dj‘umi, apsilankyti sodininkystės ar maisto fotografijos pamokose, paskanauti sveikų pusryčių ir pan.

#Fresh sodas ant stogo veiks nuo rugpjūčio 29d. iki rugsėjo 11d. Vilniaus ir Palangos gatvių sankirtoje, virš baro Soulbox. #Fresh projekto metu visi norintieji kviečiami sode pasimėgauti šviežių sulčių kokteiliais už savikainą, pasidomėti sveika gyvensena ar pasigrožėti Vilniaus senamiesčio panorama iš neeilinės perspektyvos.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)