Kurdamas objektą „Y jot01“ – greitaeigės motorinės jūrinės jachtos dizaino koncepciją, siekiau kelių tikslų. Visų pirma, tai kol kas tik dizaino, o ne laivybos problemas sprendžiantis projekto etapas. Žinoma, konsultavausi su laivų statybos inžinieriais, konstruktoriais. Atsižvelgiau ir į daugiametes patirtis laivininkystėje turinčių mėgėjų entuziastų, ir į jachtmenų patarimus, tačiau svarbiausia koncepcijoje – skulptūrinės formos idėja, futurologinė technologijų prognozė, net jei ir nepasiekiama šios dienos techniniam realizavimui.
Svarbus ir pats projektavimo procesas, kuris nuo plastinės idėjos iki techninių sprendimų paieškos apjungė kelių projekto iniciatorių – profesionalių dizainerių, laivininkų, įvairių sričių specialistų – praktines žinias. Taip vieno produkto kūrime susibūrė virtuali kūrybinė grupė, turinti unikalių gebėjimų ir kompetencijų. Tai inovatyvus darbo metodas pramoninio dizaino srityje Lietuvos mastu.

Ir pagaliau - jūrinės jachtos dizaino konceptas pirmą kartą bus pristatytas gegužės 17 d. kasmetinėje Kinijoje vykstančioje Kultūrinių industrijų parodoje (Shenzhen International Cultural Industries Fair - ICIF) industrinio dizaino sektoriuje.

Nors stende bus pristatoma virtuali Lietuvos industrinio dizaino pasiekimų ekspozicija, siekiau, kad tarp jau sukurtų ir gaminamų objektų matytųsi ir į ateitį nukreipta dizaino vizija, parodytume naujausiomis kompiuterinėmis technologijomis paremtą produkto prezentaciją, kurią galės valdyti pats parodos lankytojas stende įrengtuose monitoriuose.

Lietuvos mokslo, technikos ir dizaino pasiekimai sukurs inovacijoms atviros šalies įvaizdį, nedviprasmiškai informuos apie pasirengimą su pažangiausiais produktais konkuruoti globalioje rinkoje. Savo pristatymu siekiame pademonstruoti, kad mokame svajoti ir galime svajones versti realybe.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)