1. Malkų skaldymo platforma turėtų būti aukštesnė nei 70 cm. Stovėti reikia plačiai, o kojos turėtų būti lygiagrečios viena kitai.

2. Atsistojus į tinkamą poziciją, reiktų patikrinti, ar tarp jūsų ir taikinio yra tinkamas atstumas bei įsitikinti, jog jis yra stabilus.

3. Laikant kirvį, stipresnė ranka ant kirvio koto turėtų būti žemiau už silpnesnę. Tai mostui suteiks daugiau greičio.

4. Užsimojus, viršutinę ranką reikėtų laikyti koto viduryje. Taip bus galima valdyti kirvio kritimo kryptį.

5. Taip pat užsimojus, viršutine ranka kirvį reikėtų stumti, o apatine ranka tempti žemyn. Tokiu būdu kirvis įgaus pagreitį. O abi rankos viso mosto metu dirbs tolygiai.

Tinkamas kirvis čia taip pat vaidina svarbų vaidmenį. Skaldant malkas kirvio koto ilgis turėtų maždaug jūsų rankos ilgio. Kirvis turėtų būti jums ne per sunkus. Svorio testas labai paprastas: stipresnę ranką ištiestą laikykite prie šono, o kita ranka ją prilaikykite per alkūnę. Stipresniąja ištiesta ranka bandykite kirvį kelti nuo apačios. Jei kėlimui nereikia papildomu pastangų – kirvis jums tinkamas.

Primename, kad vyksta „Delfi.lt“ ir „Fiskars“ organizuojamas konkursas, kuriame laukiame jūsų patarimų, kaip išsirinkti tinkamą kirvį bei saugiai kapoti malkas. Konkurso prizai - naujausi ketvirtos kartos „X-Series“ kirviai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)