Kai kurie žmonės nemėgsta kilimų, nes šie esą tik renka dulkes. Tačiau kilimas ant grindų yra detalė, kurią galima sėkmingai taikyti interjero kūrimo tikslais. Kilimai padeda suskirstyti patalpą į atskiras zonas, tapti akcentu ar pabrėžti kitus akcentus, suteikti patalpai tam tikrą spalvą, padidinti ar sumažinti erdvę.

Tinkamas kilimo dydis

Prieš kelias dešimtis metų buvo madinga kilimais uždengti visas grindis, net ir tas zonas, kurios yra po baldais. Šiandien šis triukas taip pat kartais taikomas – jis padeda sukurti viso interjero vientisumą, išbaigtumą, akcentuoti konkrečią spalvą.
Tačiau šiuolaikiniame interjere dažniau naudojami nedideli kilimai, uždengiantys grindų plotą toje kambario dalyje, kurioje nestovi baldai. Pavyzdžiui, nedidelį grindų kilimą galima patiesti svetainėje šalia sofos ir fotelių.

Patarimas: Nedidelius kilimus galima naudoti norint kambarį suskirstyti zonomis. Pavyzdžiui, kilimas virtuvėje gali išskirti valgymo zoną, vaikų kambaryje – žaidimų zoną, o svetainėje – poilsio zoną.

Kilimų spalvos

Grindų kilimai turi tapti kontrastu pagrindinei viso interjero spalvai. Pavyzdžiui, jei kambarys šviesių ir ryškių spalvų, kilimas turėtų būti tamsaus atspalvio. Ir atvirkščiai, jei kambaryje vyrauja tamsios spalvos, kilimas turėtų būti šviesus. Tokiu būdu kilimas suteikia interjerui trūkstamų spalvų ir sukuria gamos pusiausvyrą.
Patarimas: Jei norite, kad kilimas harmoningai įsilietų į interjerą, rinkitės tokį, kurio spalva būtų gimininga grindų spalvai.
Pavyzdžiui, ant šviesių grindų tiks šiltų atspalvių kilimas, o tamsias grindis geriau užkloti šaltų tonų kilimu.

Kilimai skirtingų stilių interjere

Kilimai ant grindų yra nepakeičiama azijietiško stiliaus interjero dalis. Ten jie naudojami dažniausiai šiltų atspalvių, ypač populiaru – raudonų spalvų. Taip pat kilimas yra paplitęs elementas tradiciniame klasikiniame interjere.
Tačiau kitaip nei azijietiškame stiliuje, klasikiniame interjere kilimais uždengiamos ne visos grindys. Šio stiliaus interjere kilimai dažniausiai būna įvairių spalvų ir įmantrių raštų.
Moderno ir high-tech stiliaus interjeruose kilimai naudojami itin retai. Dažniausiai jie uždengia tik nedidelį grindų plotą, būna vienos spalvos ir nevaidina esminio vaidmens interjere.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)