Balta ar juoda?

Vonios kambario interjeras niekada neapsiriboja tik juoda ar balta spalvomis. Tiksliau spalvų pasirinkimą apibūdina sąvokos „šviesu“ ir „tamsu“. Spalvos (ar jų nebuvimas) gali daug, tačiau natūrali šviesa, paviršių gebėjimas atspindėti ir kiti interjero elementai taip pat yra labai svarbu. Labai dažnai vonios kambario paskirtis padeda pasirinkti priemones – „Standart Hotel“ viešbutis (pirma nuotrauka viršuje) pasitelkė atviras erdves tam, kad būtų galima pasimėgauti Manhatano vaizdais. Tuo tarpu Atlantoje esantis viešbutis „W Hotel“ pasirinko modernų, prašmatnų ir labiau privatų interjerą.

dornob.com. nuotr.

Šalta ar šilta?

Kai kuriems žmonėms vonios kambarys turi būti tarsi nuosava ola, kitiems šioje erdvėje turi dominuoti prabanga ir šviesios spalvos. Pirmame paveikslėlyje viršuje 1960-ųjų namo pagrindinė vonia dekoruota natūralaus akmens plytelėmis, kitoje nuotraukoje – modernaus viešbučio spa patalpas primenantis mėlynas vonios kambarys. Paskutinėje fotografijoje oranžinės vonios interjerą papildo ir jam kontrasto suteikia langas, atveriantis puikų gamtovaizdį.

dornob.com. nuotr.

Medis ir šviesios spalvos

Prabanga neturi būti susijusi su vienintele spalva ar, priešingai, ryškiomis spalvomis – kartais paprastos tiesios linijos ir natūralios šviesos šaltiniai net mažas ir kuklias vonias gali paversti didesnėmis (ir prabangesnėmis). Moderniame japoniško stiliaus name atidengtas kiemas prie vonios kambario suteikia ne tik natūralų apšvietimą, bet ir „buvimo lauke“ jausmą ir tiesioginį išėjimą į kiemą.

Kaimo sodyboje vonioje puikiai dera lubose įmontuotas langas (natūralios šviesos šaltinis), akmenukai, ant kurių stovima pačioje vonioje, pasendintos grindų lentos bei raudonos-rausvos sienos, suteikiančios kaimišką pojūtį.

dornob.com. nuotr.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją