Jeigu norite nuolat turėti šviežių svogūnų laiškų, pirmiausia jų galvutes pamerkite kelioms valandoms į vandenį, paskui nupjaukite pačią viršūnėlę ir įsodinkite į vazonėlį su žemėmis.

Jeigu neturite tokios galimybės, galite svogūną tiesiog įmerkti į stiklainiuką su vandeniu. Vanduo turi apsemti tik apatinę svogūno dalį.
Na, o pati paprasčiausia idėja - svogūnų galvutes sustatyti į plastikinį dėklą nuo kiaušinių, prieš tai į kiekvieną duobutę įpylus truputį vandens.
Svogūnus galite susodinti ir į plastmasinį butelį nuo mineralinio ar kitokio gėrimo. Tam nupjaukite butelio viršų, o šonuose padarykite keletą kamštelio dydžio skylių. Pro jas iškiškite svogūnų viršūnėles, o butelį pripildykite žemių. Nepamirškite palieti. Svogūnų šaknys atgis, o laiškai ims želti. Netrukus galėsite juos skanauti, o pati kompozicija pagyvins pavasario laukiančią palangę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)