Mylėkite savo augalus. Kuo didesni jūsų auginami augalai, tuo ramiau ir geriau jausitės namuose. Beveik visos gėlės kuria taikią atmosferą, nebent jos yra neprižiūrėtos arba kažkaip pažeistos.

Patariama vengti augalų smailiais, aštriais labais arba spygliais – pavyzdžiui, kaktusų. Jie traukia neigiamą energiją. Patariama rinktis augalus kuo didesniais lapais, mat jie sukuria atogrąžų kraštų dvasią. Be to, kuo didesnius augalus auginate, tuo oras jūsų namuose bus švaresnis ir daugiau prisotintas deguonies.

Atsikratykite aštrių daiktų. Visi aštrūs daiktai, tokie kaip žirklės, peiliai, replės, ir panašiai, turi turėti savo vietą. Nepalikite jų bet kur, įsitikinkite, kad jie yra savo dėkluose. Nekabinkite dekoratyvinių kardų ar profesionalių peilių ant sienos. Aštrūs daiktai iššaukia šiurkščius žodžius ir nutraukia artimus ryšius.

Pašalinkite veidrodžius iš miegamojo. Jeigu turite bent vieną veidrodį miegamajame, būtinai jį iš ten išneškite: veidrodžio sukurta energija gali sukelti nemigą. Veidrodžius patariama kabinti valgomajame arba ten, kur valgote su šeima – juose atsispindėjęs maistu apkrautas pietų stalas neša turtus. Veidrodžius taip pat galima laikyti virtuvėje. Kabindami veidrodį įsitikinkite, kad jame matysis jūsų galva: priešingu atveju jus kankins galvos skausmai.

Dekoruokite tik pietinę namų pusę. Jeigu tai Kalėdos ar kita dekoracijų reikalaujanti šventė, visus papuošimus stenkitės laikyti tik pietinėje namų pusėje. Ši namų erdvė geriausiai sugeria viską, kas ne taip gerai atitinka Fengšui ir nėra natūralu.

Kambarį dažykite viena spalva. Skirtingomis spalvomis išdažytos kambario sienos gali pritraukti viską griaunančią energiją. Jeigu norite, kad namuose vyrautų santarvė, išdažykite kiekvieną kambarį viena spalva arba tos pačios spalvos atspalviais.

Nors vienos spalvos yra labiau raminančios negu kitos, vadovaukitės savo skoniu, derinkite ją su kambario erdve. Prieš apsispręsdami dėl sienų spalvos, įsitikinkite, kad pasirinktas atspalvis jūsų neerzins ir nesukels neigiamų emocijų.

Nakčiai uždarykite miegamojo duris. Kai miegate, visuomet užsidarykite kambario duris, nes miegamasis yra jūsų poilsio oazė, kur turėtumėte atsipalaiduoti ir atgauti jėgas.

Sumažinkite apšvietimą. Atsisakykite šviestuvų, kurie skleidžia nemalonią ir ryškiai akinančią šviesą, verčiau rinkitės šiek tiek blankesnę šviesą skleidžiančius šviestuvus. Vis dėlto, puikus sumanymas įrengti dekoratyvinį apšvietimą, tačiau įsitikinkite, kad kambarys neskendi tamsoje, nes, pagal Fengšui, jus gali lydėti bloga sėkmė. Rausvas ar rožinis apšvietimas išties ramina ir pritraukia sėkmę.

Nelaikykite treniruoklių pagrindiniuose namų kambariuose. Treniruokliai, skirti mankštai, ir dydžiu panašūs į valtį ar kokią kitą transporto priemonę, gali suardyti jūsų namų energiją, nes jie simbolizuoja keliones. Jų ypatingai negalima laikyti miegamajame ir valgomajame, nes jie skatina judėjimą, todėl negalėsite atsipalaiduoti. Jeigu tik įmanoma, laikykite treniruoklius kuo mažiau pastebimoje vietoje.

Atsikratykite nereikalingų daiktų. Išmeskite visus nenaudojamus, senus daiktus. Jūsų namuose turėtų kauptis tik geri ir naudingi rakandai. Po pirminio išsikuopimo turite nustatyti, kur jūsų erdvėje yra sveikatos zona. Ji yra pačiame būsto centre. Jei aktyvuoti tą sveikatos sektorių jūsų namuose nepatogu ar nėra galimybių, tai galite atlikti ir svetainės viduryje.

Tam tikri veiksmai sugeba pagerinti sveikatos būklę, taip pat įnešti harmonijos į visas jūsų šeimos narių gyvenimo sferas. Ši zona turi būti visuomet tvarkinga ir švari - taip palaikysite gera šeimynykščių sveikatą, ją stiprinsite. Aktyvinti sveikatos zoną galima pasitelkiant: keramikos dirbinius, daiktais iš porceliano ar krištolo, kristalais, skulptūromis, kvadrato formos baldais ar daiktais (stalas, kilimas, lėkštės ir pan.).

Venkite atsikišusių kampų. Pagal Fengšui teoriją, kampai arba smailūs ir aštrūs daiktai yra lyg užnuodytos strėlės, kurios yra nutaikytos į nelaimes ir neigiamą energiją. Jeigu kampo strėlė yra nukreipta į lovą, ji gali nutraukti jūsų miegą. Vis dėlto, jeigu nepavyksta to išvengti, pabandykite perstatyti savo lovą taip, kad į jus nukreipta neigiama energija nesudrumstų jūsų miego.

Sukurkite savo turto simbolį. Norint pagerinti savo finansinę padėtį, reikalingas teisingas požiūris. Jei jūsų galvoje vien tik negatyvios mintys, nesitikėkite gerų permainų. Jūs turite tikėti savimi ir tuo, kad viskas keičiasi į gera. Išsirinkite daiktą, kuris Jums simbolizuotų turtą. Tai gali būti brangus papuošalas ar kažkoks simbolis.

Šį daiktą padėkite toje vietoje namuose, kuri susijusi su pinigais – ant stalelio, kur visada dedate savo piniginę, į seifą, jei tokį turite, ir panašiai. Geriausia, jei toje vietoje šio daikto niekas nepasiektų – katė, šuo ar vaikai. Venkite, kad namuose būtų daiktų, kurie Jums asocijuojasi su nepritekliumi – tai gali būti net kokios nors rūšies daržovės, duona, indai ir t.t.

Smulkūs, bet svarbūs patarimai. Nelaikykite atidarytų vonios ir tualeto durų – po visus namus pasklis neigiama energija. Virtuvėje ir po vakarėlio niekada nepalikite neplautų indų ir netvarkytų namų – gali prišaukti nepriteklių.

Nelaikykite miegamajame augalų, nes jie sustiprina energiją ir trikdo ramų miegą. Užtat augalai puikiai tinka ligonio kambaryje – teikia trūkstamos energijos ir žvalumo. Fengšui specialistai pataria vengti visiškai balto interjero – jis sekina energiją ir reiškia liūdesį.