Taip muzikinį instrumentą, kurio skambesį jau ne kartą buvo galima išgirsti LRT radijo programos „Klasika“ laidose, pristato šios programos muzikos redaktorė Fausta Savickaitė.

LRT RADIJO klausytoją sudomino muzikos instrumento skambesys. „Klausiausi laidos „Muzikinė dėžutė“. Mane labai sudomino instrumentas hangas. Ieškojau informacijos, kas tai per instrumentas, kuris skamba kaip metalofonas, bet iš tiesų nėra metalofonas. Instrumentas skamba labai gražiai, tyrai. Koks tai instrumentas ir kur būtų galima rasti daugiau informacijos apie jį?“, – klausia moteris.

F. Savickaitės teigimu, praeitą kartą laidoje viešėjo ir apie neįprastą muzikinį instrumentą pasakojo juo grojantis intuityviosios muzikos propaguotojas Tomas Byčkovas.

„Apie šį muzikantą buvo kalbėta ir kitoje Lietuvos radijo programos „Klasika“ laidoje „Muzikinis pastišas“, tad jei klausytojai nori prisiminti visas istorijas apie hangą, turėtų užsukti į Lietuvos radijo programos „Klasika“ mediateką. Taip pat apie muzikos instrumentą hangą, dar kitaip vadinamą muzikos skulptūra, galima daugiau sužinoti internetiniame puslapyje Skrydis su hangu.

Nors šis instrumentas ir labai jaunas – jam dar nėra dvidešimties metų, jis turėjo savo pirmtakus, atsinešusius pentatoniką – penkių tonų rytietišką dermę, tad hango skambesį kartais galima supainioti su jo pirmtakų skambesiu“, – tikina F. Savickaitė.