Vieta ne už spintos ribų, o viršuje

Atsistokite spintoje ir pažvelkite į viršų. Jei čia yra tuščios erdvės, vadinasi, turite ja pasinaudoti - įtaisykite kabyklas ar kabliukus. Paprastai vietą ties lubomis galima išnaudoti visur besimėtantiems dalykėliams, pavyzdžiui, šalikams, kepurėms ar pakabinamiems skėčiams. O jei pasiseks, atrasite vietos ir vienai kitai nedidelei lentynai.

Vakuuminiai maišai

Vakuuminiai maišai ir dulkių siurblys gali padėti jums sumažinti daugelio daug vietą užimančių daiktų - antklodės, žieminio palto ar pagalvių – tūrį. Tik sukiškite tuos daiktus į maišus ir išsiurbkite orą. Bus pašalintas beveik visas daiktuose oro užimamas tūris. Taip sutaupysite kelis brangius erdvės centimetrus ir apsaugosite daiktus nuo pelėsio bei kandžių iki tol, kol jums vėl tų daiktų prisireiks.

Reguliuojamo aukščio lentynos

Kam naudoti aukštai pakabintą lentyną, jei puikiai tinka žema? Kai lentynų aukštį galima reguliuoti, sienoje galima išspausti papildomai vietos dar vienai lentynai.

Sezoniškumas

Jei turite vietos daiktams garaže ar tamsiame kambarėlyje, galite investuoti į nebrangią spintą ne dabartinio sezono drabužiams saugoti. Tai būdas laikyti kito sezono rūbus netoliese ir lengvai pasiekiamus to prireikus (bet taip, kad jie neužimtų vietos gyvenamosios erdvės spintose).

Jei gyvenate tokioje vietoje, kur žiemos būna šaltos, galbūt neblogai būtų surūšiuoti garderobą pagal sezoną. Tai nėra pats idealiausias sprendimas, nes keletą kartų per metus daiktus reikės perdėlioti iš vienos spintos į kitą, tačiau tai kur kas geriau nei visiška betvarkė.

Didysis apsivalymas

Kartais geras tikslas reikalauja aukų. Jei neturite pakankamai vietos, kažko gali tekti atsisakyti. Gerai pagalvokite: jei jau ilgą laiką nenaudojote to virdulio, mikrobangų krosnelės, storų pirštinių ar elektrinės antklodės, galbūt geriau būtų paaukoti juos labdarai. Kam nors jūsų auka tikrai bus naudinga.

Krepšiai

Daiktų tvarkymas panaudojant krepšius gali būti nebrangus ir lankstus sprendimas. Yra begalė krepšių dizainų ir medžiagų, iš kurių galite rinktis – pavyzdžiui, moduliniai krepšiai, medžiaga iškloti krepšiai ir krepšiai su stalčiais, taigi, tikrai atrasite stilių ir dydį, kuris tiks jūsų spintos kolekcijoms ar derės prie interjero (krepšys - idealus variantas daiktams, kurie spintoje tiesiog netelpa).

Krepšiai padės padaryti tvarką lentynose ir atlaisvinti vietą ant grindų. Jei jau nebeprisimenate kilimo spalvos spintoje, o daiktai linkę kartkartėmis išvirsti iš lentynų, krepšiai bus tikri gelbėtojai.

Organizavimas

Žinojote, kad ši dalis yra neišvengiama: ištraukti visus daiktus, juos surūšiuoti į krūveles ir sudėti tam tikra tvarka. Organizavimas padės jums maksimizuoti mažos spintos erdvės išnaudojimą skatinant jus panašius daiktus laikyti vienoje vietoje. Kai pradėsite matyti tiesiog nederančias daiktų grupes, artės ir grupavimo persilaužimo akimirka – tarkime, kito sezono batų grupė galėtų būti laikoma kitame kambaryje, rankinių kalnas galėtų būti sukabintas ant kabliukų, o sudėvėtus apatinius ir kojines sukraukite į šiukšlių maišą.

Batų kabykla

Žurnalo „ShopSmart“ atlikta apklausa parodė, kad vidutinė moteris turi 19 porų batų, o trečdaliui moterų gana sunku surasti vietos savo avalynei.

Kabyklos batams – virš durų, ant grindų ar po lova – gali išgelbėti jums gyvybę. Jei mylite savo batus (o kokia sveiko proto moteris gali nemylėti savo batų?), tuomet susigriebkite ir laikykite juos kur nors gražiai ir saugiai. Gerai laikomi batai ilgiau atrodys kaip nauji ir jums nereikės gaišti laiko su vienu batu rankoje spėliojant, kur galėtų būti antrasis.

Rimta pertvarka

Yra daugybė šaunių prietaisų, kurie padės jums susitvarkyti: tai ir besisukančios kaklaraiščių kabyklos, ir modulinės vielinės lentynos, kurias galima modifikuoti pagal savo poreikius.
Kitą kartą, kai apsilankysite remonto ir buities prekių parduotuvėje, įvertinkite galimybių lankstumą. Jums gali pavykti per savaitgalį visą savo spintą modernizuoti kur kas pigiau nei tikitės.

Kelių aukštų pakabos

Sluoksniavimas naudingas ne tik norint paslėpti kilogramų perteklių. Naudojant išradingus pakabų sprendimus – pavyzdžiui, daugiaaukštes pakabas, suteikiančias galimybę patogiai sukloti rūbus, kartais galite padvigubinti ar netgi patrigubinti naudingą erdvę. Be abejo, tai tiks ne visam jūsų turtui, bet jei tai tiks, tuomet tiks be galo gerai. Jei alternatyva yra rūbų laikymas krūvoje ant grindų, tuomet daugiaaukštės pakabos ir kiti pakabų stebuklai būtų išmintingas pasirinkimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)