Du kažkada buvusius atskirus butus vienija erdvus ovalus holas.

Architekto pasiūlymu buvo sukurtas didžiulis ovalus holas, atliekantis dvi funkcijas - vienijančią ir atskiriančią. Pasirodė, kad užapvalintos sienos - kaip tik tai, apie ką seniai svajojo šeimininkai. Psichologiškai toks polinkis pilnai suprantamas.

Pagrindiniam prieškambario sienų kontūrui antrina skulptūrinės formos, sudarančios arką svetainėje.

Pavyzdžiui, šiuo metu labai populiarus mokslas apie erdvės organizavimą Feng Šui skelbia, kad ateinantį į namus pagal galimybes turi pasitikti ne aštrūs kampai, o užapvalinti paviršiai. Tada įeinantis į namus svečias ar grįžtantis šeimininkas, nesusidurdamas su dygiais daiktais, ramiai pateks į "saugią ir jaukią salą".

Pasislėpęs po arkos šešėliu valgomasis atrodo mažas ir jaukus.

Apvalaus holo atsiradimas iškart sustatė viską į savo vietas. Jo poliuose surado savo vietą suaugusio jaunų tėvų kambarys, gavęs tam tikrą autonomiją, ir tėvų miegamasis. Taip sąlyginai atsiskyrė dvi kartos, tačiau nenutrūkstanti elipsės linijų tėkmė rodo, kad jų ryšys gana tamprus.

Stikliniai intarpai, įmontuoti į arkos atramą, pakeičia šviestuvą valgomajame. Jų šviesa sufokusuota į pietų stalą.

Mėgiama šeimos susibūrimų vieta tapo svetainė, sugretinta su virtuve ir valgomuoju. Šioje draugiškoje šeimoje nieko netrikdė tai, kad svetainė tarsi įsibrovė į jaunimo zoną.

Darbo kambarys - tradicinė gerų odinių ir puikaus medžio baldų vieta.

Vienu iš pagrindinių šio buto privalumų tapo autorinė arka - užapvalintų formų, tarsi apvainikuojanti svečių zoną. Šis skulptūrinis elementas nepriklauso pilnai nei luboms, nei sienoms. Jis buvo sugalvotas tam, kad pridengtų sunkius perdengimo balkius, tačiau rezultate išėjo puikus dekoratyvinis elementas.

Stilizuoti šiuolaikinio stiliaus šviestuvai - fakelai efektingai papildo prieškambario sienų tapybą.

Ko verti vien tik įmontuoti į šią arką intarpai, menininkų išlieti iš dervos, spalvoto stiklo gabaliukų ir visokių neįvardijamų medžiagų! Šios "alcheminės brangenybės" patalpintos arkos išlinkime; jos minkštai išsklaido už jų pasislėpusių lempučių šviesą.

Jaunimo pusėje karaliauja ryški mėlyna spalva.

Visa ši konstrukcija pakeitė ne tik išorinį viso buto interjero vaizdą, bet ir paveikė akustiką.

Mėlynoje gamoje išlaikytas ir sanitarinis mazgas, esantis toje pačioje buto dalyje.

Kalbant apie autorinius darbus ir idėjas, negalima nepaminėti holo - elipsės raštų, atliktų neįprasta technika. Kaip dailininko galvoje gimė fantastiški vaizdai, perkelti ant sienų - lieka paslaptimi.

Tėvų vonios kambarys - vienintelė patalpa bute, įrengta "retro" stiliumi.

Sunku nustatyti, kokias protėvių dvasias vaizduoja šie atvaizdai, primenantys lyg tai inkų piramidžių reljefus, lyg dar kažką... Šiaip ar taip, tapyba ant sienos prikausto žvilgsnį ir priverčia susimąstyti apie galimybę iššifruoti paslėptus joje vaizdus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją