Štai keletas paprastų, bet naudingų patarimų, kaip išrinkti praktiškas ir jūsų artimiausiems žmonėms patiksiančias dovanas.

Įsiklausykite (ir nebūtina to daryti tik prieš šventes), apie ką galbūt garsiai pasvajoja jums artimi žmonės. Jie patys gali jums pasufleruoti, ko iš tiesų nori.

Nebūtina vienam pačiam sugalvoti, ką dovanoti. Pasitarkite su draugais, šeimos nariais. Galbūt sugalvosite dovanoti bendrą, bet gerokai vertingesnę dovaną.

Koks yra jums artimo žmogaus laisvalaikis? Dažnai tai būna veikla, kuri mums teikia didžiausią džiaugsmą, todėl su tuo susijusi ir praktiškai panaudojama dovana gali būti pati geriausia. Kita vertus, jei, pavyzdžiui, žmogus mėgsta gaminti, tai nereiškia, kad kasmet galima jam nupirkti dar vieną receptų knygą ar vis kitokią kepimo formą.

Nepabijokite dovanoti nors ir kasdienių, bet dažnai taip reikalingų daiktų. Galbūt jums artimas žmogus jau ilgą laiką neranda laiko ir noro įsigyti gerą ir kokybišką peilį? Sodo įrankių rinkinį? O gal paprasčiausiai neturi didelio puodelio arbatai?

Jei neturite pakankamo biudžeto kalėdinėms dovanoms, neverta jų pirkti tik dėl paties dovanojimo fakto. Tas pats galioja ir tuo atveju, jei niekaip nesugalvojate, ką dovanoti artimam žmogui.

Galbūt šiam kartui užteks specialiai jam iškepto gardaus pyrago ar skanios vakarienės? O tą tikrąją dovaną bus galima padovanoti vėliau, kai leis galimybės? Tiesa, šiuo patarimu reiktų vadovautis atsargiai, įvertinus jums artimų žmonių poreikius ir būdą – gali nutikti ir taip, kad nedovanodamas net ir mažos smulkmenos juos labai nuvilsite, o jūsų geri norai liks nesuprasti.

Kasmet dovanas perkate internetu? Ar prekybos centruose? Neverta apsiriboti viena vieta – išbandykite įvairius šaltinius. Gal dovanos prekių kataloge ar žiūrėdami reklamą per televiziją ir neišsirinksite, tačiau jums gali kilti puikių idėjų.

Ar turite daugiau patarimų/idėjų praktiškoms dovanoms? Pasidalinkite jomis ir dalyvaukite „Fiskars“ ir delfi.lt konkurse, kuriame galite laimėti 2 puikias kalėdines dovanas stovyklautojams ir namų židinio kurstytojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją