Gyvenimo sunkumų išvargintos mamos retai išgali skirti dėmesio sau. Vilniaus arkivyskupijos Caritas šiemet joms padovanojo grožio dieną, kurios metu šios ilsėjosi, ramiai mėgavosi grožio procedūromis ir kaupė jėgas naujiems darbams, rašoma pranešime spaudai.

„Kiekviena moteris labiau savimi pasitiki, kai yra graži ir pasirūpinusi savo išvaizda. Šios smulkmenos suteikia žmogui papildomų jėgų. Šios akcijos tikslas buvo sustiprinti mamų pasitikėjimą savimi ir padovanoti joms džiaugsmo akimirkų, kurios taip reikalingos sudėtingoje jų kasdienybėje. Tikimės, kad ši patirtis suteiks joms ryžto toliau keičiant savo gyvenimus“, – sako VA Caritas atstovė Žavinta Pašiulevičė.

Akcijoje dalyvavusios mamos džiaugiasi pagaliau galėjusios ne tik pailsėti, bet ir iš naujo pamatyti savyje esantį grožį. Pasak dalyvių, tokia diena joms jau seniai buvo reikalinga.
„Ne visada išgaliu skirti tiek daug dėmesio sau. Juk pirmiausia turiu pasirūpinti savo mažyliu. Tačiau ši diena buvo labai smagi. Tokios dovanos suteikia galimybę šiek tiek pamiršti kasdienybę“, – sako „Motinos ir vaiko namuose“ gyvenanti Deimantė Dovydėnienė.
Deimantė

Tuo tarpu Justa Uzelo, juokiasi bijanti, kad po tokių pokyčių jos neatpažins vaikas.

„Tokios švytinčios savęs dar niekada nemačiau! O kas jeigu mano vaikas manęs neatpažins? Tokios malonios akimirkos suteikia ir naujų jėgų, ir noro toliau kabintis į gyvenimą“, – teigia ji.
Justa

„Motinos ir vaiko namuose“ nuolat gyvena iki 12 mamų ir 15 ikimokyklinio amžiaus vaikų. Dalis šių namų gyventojų patyrė fizinį ar psichologinį smurtą, todėl joms grįžti į savo namus nėra saugu.

„Motinos ir vaiko namai“ suteikia gyvenimo sąlygas, moko motinystės ir socialinių įgūdžių. Čia mamos mokosi reintegruotis į visuomenę bei darbo rinką, kad sustiprėjusios galėtų gyventi savarankiškai. Pagrindinis „Motinos ir vaiko namų“ tikslas yra sudaryti sąlygas vaikams likti gyventi su savo mamomis.

Vilniaus arkivyskupijos Caritas organizacijai šią iniciatyvą padėjo įgyvendinti Grožio salonas „Dalia“ ir dovanų platintojas „Gera dovana“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją