Tačiau mažai kas žino, kad tokia moteris mėgaujasi puikiausiu savo gyvenimo laikotarpiu! Ji jaučiasi palaiminta ir mėgaujasi laisve. Gali keliauti kada panorėjusi. Eiti į pasimatymus ir rinktis partnerį. Gali mėgautis savo puikia forma ir su džiaugsmu retkarčiais pažiūrėti draugų vaikus (ir taip pat džiugiai netrukus grąžinti juos mamai...).

Taigi, jau turbūt supratote, kad raktas į laimę ir sveikatą slypi ne kažkur ar kažkame, o tavyje pačiame.

Viena tokių moterų pasakoja: „Visada maniau, kad tikroji gyvenimo prasmė – rasti partnerį. Taip buvo tol, kol pernelyg greitai sukūriau šeimą ir suvokiau, koks neįtikėtinai vienišas gali būti gyvenimas tada, kai šalia tavęs yra tau netinkantis partneris. Tada 2007 metais išsiskyriau ir suvokiau, kad gyvenimas – santuokoje ar ne – turi būti toks, kokio tu nori!“

Štai penki dalykai, kuriais galima mėgautis būnant keturiasdešimties ir daugiau, ir neturint vaikų:

1. Galima keliauti

Nereikia laukti pensijos, kad galėtumėte aplankyti Europos šalis, Kosta Riką, Niujorką, Belizą ir Meksiką. Galima tyrinėti pasaulį su draugais, šeima ar kad ir vienam (vienišiams kelionių pasiūlymų išties daug!). Kita idėja – savanorio darbas. Tai neįtikėtinai daug pasitenkinimo teikianti veikla. Prisijungus prie savanorių grupės tiesiog susirenki daiktus ir leidiesi į nuotykį kartu su bendraminčiais.

2. Turite galimybę puoselėti savo santykius su draugais ir šeima

Kodėl? Nes jūs turite laiko! Kai gyvename santuokoje, didelė jūsų energijos ir pastangų dalis skiriama sutuoktiniui ir vaikams. Kai esate vienas, turite galimybę puoselėti santykius, kuriems kitu atveju laiko neliktų.

3. Turtei laiko užsiimti savo pomėgiais

Pagalvokite apie valandas ir lėšas, kuriuos galite skirti savo pomėgiams ir sveikatai! Kokia reta dovana! Tad kuo jūs domitės? Tiesiog eikite ir užsiimkite tuo! Joga, gitaros pamokos, poezija, tinklaraščiai, kulinarijos kursai, žygiai, bėgimo maratonai ir taip toliau. Tyrinėkite, būkite spontaniški, išbandykite naujus dalykus ir atraskite viską ir bet ką, kas verstų jus spinduliuoti iš vidaus.

4. Pasimatymų laukas sulaukus 40-ies yra didelis, kur kas didesnis, nei įsivaizduojate

Didelė dalis žmonių yra išsiskyrę. Ką tai reiškia? Ogi tai, kad penktą dešimtį pradėjusių pasimatymų laukas gal būti kur kas didesnis nei dešimt metų jaunesnių! Socialiniuose tinkluose yra tiek daug pažinčių puslapių, o bet kuriame didesniame mieste vyksta gausybė įvairių renginių. Tikrai nustebsite, kad atšventę keturiasdešimtmetį turite šitiek daug pasirinkimo galimybių! Juk tai puikus metas pasimatymams! Žinote, ko ieškote, turite sukaupę kur kas daugiau gyvenimiškos patirties ir jau suprantate įmanomus sunkumus. Tą patį galima pasakyti apie daugumą žmonių, su kuriais dabar galite eiti į pasimatymus.

5. Galite mėgautis finansiniu saugumu

Šiame gyvenimo etape jau turite lėšų daryti tam, ką norisi daryti ir nebelieka finansinių įsipareigojimų kam nors kitam, išskyrus save. Tame yra daug teigiamų dalykų: galite pasirinkti užtikrintą pensijinį draudimą, investuoti į savo dabartį ir ateitį, užsitikrinti finansinį saugumą visiems įmanomiems ateities iššūkiams.

Žinoma, yra dar daugybė kitų privalumų, kai gyveni vienas ir neturi vaikų, tačiau čia norėta atkreipti dėmesį į tuos, kurie aktualiausi šioje amžiaus grupėje.

Yra žmonių, kurie susituokę ir jaučiasi laimingi. Yra žmonių, kurie antrosios pusės neturi, tačiau taip pat jaučiasi laimingi. Tačiau yra ir tokių žmonių, kurie gyvendami santuokoje jaučiasi neįtikėtinai vieniši, kaip ir vienišų žmonių, kurie visą laiką apgailestauja neturintys sutuoktinio ir vaikų.

Svarbiausia yra džiaugtis tuo, kur esi dabar. Priimkite savo amžių, aplinkybes, gyvenimo stilių ir tuos, kuriuos pasirenkate būti kartu. Nesugebate priimti to, kur šiuo metu atsidūrėte? Tuomet pakeiskite tai, kur esate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (942)