Juk tuo metu, kai nebuvo echoskopijos aparatų ir įvairių tyrimų, nėščios moters organizme vykstantys procesai žmonėms atrodė tokie paslaptingi, kad užtikrinti sėkmingą jų baigtį jie stengėsi pasitelkdami brangakmenių ir mineralų magiją.

Tikima, kad ant mažojo pirštelio nešiojamas žiedas su rubinu padeda pastoti, o auskarai ar pakabukas su rubinu teikia apsaugą nėščiai moteriai. Tačiau per patį gimdymą tokius papuošalus geriau nusiimti, nes rubinas gali skatinti kraujoplūdį.

Pastoti padeda ir ametistas. Senoviniame medicinos vadovėlyje rašoma, kad šis akmuo „ ... išsklaido blogas mintis, nuskaidrina protą ir padeda visuose reikaluose. Nevaisingus paverčia vaisingais“. Žmonės manė, kad jei nevaisinga pora nori susilaukti kūdikio, abiem sutuoktiniams kartu reikia gerti iš ametistinės taurės. Ametistą reikia derinti su sidabru, o moterims geriau jį nešioti ant kairės rankos bevardžio piršto.

Plačiai paplitęs mineralas jaspis, ypač žaliasis, padeda sėkmingai pagimdyti, tačiau gimdymo metu šį akmenį reikia laikyti prie klubų ar pritvirtinti gimdyvei prie rankos.

Smaragdas dažnai vadinamas motinų akmeniu. Jis suteikia jėgų gimdant ir palengvina gimdymo eigą, taip pat slopina uždegiminius procesus pogimdiniu periodu. Jį, kaip ir ametistą, reikia nešioti sidabro aptaisuose ant mažojo pirštelio.

Pieno spalvos gintaras užtikrina lengvą nėštumą. Pasiturinčiose pirklių šeimose žindyvėms užkabindavo gintarų vėrinį, kad apsaugotų kūdikį nuo pašalinių asmenų įtakos.

Senovės rankraščiuose galima aptikti liudijimų, kad vanduo, kuriame mirko gagatas, gali paskatinti gimdymo veiklą, jeigu būsimoji gimdyvė gers jį tris dienas iš eilės.

Čekijoje moterys nešiodavo korneolio karolius, kad apsisaugotų nuo persileidimo ir nužiūrėjimo.

Manoma, kad koralai padeda susilaukti daug vaikų ir užtikrina turtus.

Koralo šakeles, savo forma primenančios žmogaus figūras, arba malachito amuletus senovėje dėdavo tarp mažylio vystyklų, kad apsaugotų jį nuo piktų žvilgsnių.

Tačiau turėkite galvoje, kad viskas, kas rašoma, veikia tik su tikrais, natūraliais mineralais. Dirbtinai susintetinti akmenys žmogui neturi jokios galios, maža to, jie gali daryti neigiamą poveikį natūralaus brangakmenio savybėms.

Visi sutiks, kad nėštumo metu moteriai labai svarbu saugoti savo sveikatą ir rūpintis savo energetiniu saugumu, todėl rekomenduojama kiekvieną nėštumo mėnesį pasirinkti atitinkamą mineralą. Teisingas akmens pasirinkimas padės apsisaugoti nuo neigiamos energijos ir sėkmingai pagimdyti.

Kiekvieną nėštumo mėnesį globoja tam tikra planeta. Pagal jas galite pasirinkti jums „maloniausią“ akmenį - amuletą.

I mėnuo

Planeta: Saulė
Akmenys: avantiūrinas, almazas, heliodoras, heliotropas, koralas, nefritas, chrizolitas, cirkonis, gintaras.

II mėnuo

Planeta: Mėnulis
Akmenys: agatas, Mėnulio akmuo (aduliaras), amazonitas, perlai, koralai, smaragdas, opalas, selenitas.

III mėnuo

Planeta: Marsas
Akmenys: almazas, ametistas, heliotropas, hematitas, granatas, rubinas, jaspis.

IV mėnuo

Planeta: Jupiteris
Akmenys: agatas, turkis, kalnų krištolas, lazuritas, topazas, karneolis, chrizokolas.

V mėnuo

Planeta: Venera
Akmenys: agatas, ametistas, turkis, žadeitas, lazuritas, malachitas, safyras, špinelis.

VI mėnuo

Planeta: Saturnas
Akmenys: ametistas, gagatas, smaragdas, nefritas, oniksas, topazas, čaroitas.

VII mėnuo

Planeta: Uranas
Akmenys: agatas, granatas, lazuritas, karneolis, chrizokolas.

VIII mėnuo

Planeta: Neptūnas
Akmenys: avantiūrinas, Mėnulio akmuo (aduliaras), kalnų krištolas, koralas, labradoras, turmalinas, jaspis.

IX mėnuo

Planeta: Plutonis
Akmenys: akvamarinas, perlai, chrizolitas, cirkonis.

X mėnuo

Planeta: Merkurijus
Akmenys: agatas, korneolis, topazas, turmalinas, gintaras, jaspis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)