"Nors kandys nepavojingos sveikatai, tačiau išsiritusios jų lervos gadina drabužius, audinius, kailius, odą ir kilimus. Jei pastebite skraidančias kandis, gali būti, kad žalą jos jau padarė, nes prieš virsdamos drugiais kandžių lervos galėjo sugadinti jūsų drabužius", - sako Margarita Kutkaitė, bendrovės „Dezinfa“ direktorė. Anot jos, labai svarbu laiku jas išnaikinti. Dažnai kandys į namus patenka pro atvirą langą ar duris, todėl patariama užtraukti užuolaidas ar naudoti tink­lelį nuo vabzdžių, jei langai naktį praviri.

Patekusios į vidų, kandys deda kiaušinėlius tamsiose ramiose vietose, kur laikomi drabužiai, audiniai. Dažnai jos įsikuria po lovomis ir retai varstomose spintelėse ar spintose.

"Nešvarūs drabužiai ypač patrauklūs kandims, todėl, prieš padėdami drabužius į spintą, visada juos išplaukite, išvalykite.

Nepamirškite reguliariai valyti net atokiausių kambarių kampelių, kad pašalintumėte kandžių kiaušinėlius dar prieš išsiritant lervoms. Tai ypač svarbu, jei jau esate pastebėję skraidančių kandžių, - sako M.Kutkaitė. - Atminkite, kad kandys veisiasi ne tik drabužiuose, bet ir džiovintuose vaisiuose, grybuose, miltuose, konditerijos gaminiuose. Maisto produktus, kuriuose įsiveisė kandžių, sunaikinkite".