Galite rinktis bet kokį jau gatavai parduodamą neriebų užpilą, tačiau čia labiausiai tiktų garstyčių ir peletrūno, Kreminis Pesto arba Kreminis Mėlynojo sūrio užpilai.

Kalorijų, riebalų ir cholesterolio kiekį sumažinome taip:

sumažinome virto kalakuto kiekį;
dalį mėlynojo sūrio pakeitėme neriebiu kaimišku sūriu;
kumpį pakeitėme kalakuto kumpiu ir sumažinome bendrą kiekį;
kietai virtų kiaušinių trynius pakeitėme papildomu kiekiu kietai virtų kiaušinių baltymų.

Kalorijos: prieš tai - 724; po to 304.
Riebalai (g): prieš tai - 59; po to 9.
Kalorijos iš riebalų%: prieš tai - 73%; po to 27%.
Cholesterolis (mg): prieš tai - 225; po to 80.

8 stiklinės romėniškų salotų lapų;
1 ryšelis smulkintų cikorijų (arba garbanotųjų cikorijų);
300 g virtos kalakuto krūtinėlės, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais;
1/2 stiklinės trupinto mėlynojo sūrio;
1/4 stiklinės neriebaus kaimiško sūrio;
1 didelis pomidoras;
1/2 smulkinto žaliojo arba raudono saldžiojo pipiro;
1/2 geltonojo smulkinto pipiro;
1 mažas smulkintas svogūnas;
4 stambiai pjaustyti kietai virtų kiaušinių baltymai;
4 riekelės virto, džiovinto ir sutrupinto kalakuto kumpio;
1 stiklinė neriebaus salotų užpilo.

Dideliame dubenyje sumaišykite salotas ir cikoriją. Padalinkite šį mišinį į keturias lėkštes. Ant kiekvienos lėkštės su salotomis ir cikorija viduryje uždėkite kalakuto.

Mažame indelyje sumaišykite mėlynąjį sūrį su kaimišku. Sūrių mišinį suberkite ant salotų šalia kalakuto. Tuomet ant salotų patraukliai išdėliokite pomidorus, pipirus, svogūnus ir kiaušinių baltymus. Užberkite kalakuto kumpio.

Patiekite su pageidaujamu užpilu.

4 porcijos

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją