Yra susiformavusi nuomonė, kad masturbuojasi dažniausiai žmonės, neturintys nuolatinio selsualinio partnerio arba priversti ilgą laiką nuo lytinių santykių susilaikyti. Deja, masturbacija yra paplitusi ir "laimingose šeimose", kur, atrodytų, abu partneriai yra seksualiai patenkinti. Išaiškėjus tokiam faktui, antroji pusė dažnai būna sukrėsta ir nepajėgi suprasti, kad toks reiškinys nebūtinai turi būti nelaimingos santuokos rodiklis. Pateikiame vieną klausimą šia tema ir gydytojo - seksologo atsakymą.

Klausimas:

"Aš neseniai įėjau į kambarį ir užtikau savo vyrą tuo momentu, kai jis masturbavosi. Iš tikrųjų aš to nemačiau, tačiau prieš save jis turėjo Playboy žurnalą ir man įėjus į kambarį greitai užsimovė kelnes. Aš jo atsiprašiau ir paklausiau, ar man verčiau išeiti ir leisti jam užbaigti, ar jis norėtų, kad aš jam padėčiau. Jis buvo šiek tiek sutrikęs ir kažką sumurmėjo apie tai, kad norėtų, jog man dabar nebūtų mėnesinės. Tai buvo mūsų pokalbio pabaiga. Aš žinau, kad vyrai masturbuojasi, tačiau esu nustebusi, kad iki šiol dėl to neteko suklupti. Mano klausimas yra toks: Ar aš teisingai jam atsakiau? Ir jeigu jis buvo toks susijaudinęs dėl to, ką matė žurnale, kodėl tuomet nenorėjo, kad aš jam padėčiau baigti?"

Atsakymas:

Nepaisant mito, kad, būnant santuokoje, išsipildo visi seksualiniai poreikiai, dažnai vyras (ar moteris) vis dar nori patirti "solo seksą". Masturbavimasis yra visiškai kitoks būdas išreikšti seksualumą. Jūsų partneris sėdėjo vienas kambaryje ne šiaip sau. Jis norėjo pabūti vienas, pasimėgauti masturbacija.

Pirmiausia, nors jūs galbūt to ir nenorėjote, jūs, pertraukdama jo delikatų aktą, įsilaužėte į jo privatumo šventovę. Įsiveržimas tuo momentu, kai vienas užsiėmęs savistimuliacija, gali būti sudėtinga patirtis abiems. Galbūt jis nesugebėjo jums atsakyti žodžiais, nes jo galva buvo užimta kažkuo kitu. Vyrai dažnai naudoja vizualinę erotiką savęs patenkinimui ir tai yra sveika. Reikia tikėtis, kad dalis to poveikio atkeliauja ir į sutuoktinių lovą. Jei jis jaučia troškimą ar poreikį pažaisti su savimi vienas, ar su vizualinės stimuliacijos pagalba, tame nėra nieko blogo. Ir jis turėtų turėti galimybę tai daryti, netrukdomas ir neklausinėjamas.

Tačiau dabar, kai jūs jau pralaužėte tylą dėl šiuo labiausiai privačiu klausimu, gali būti atėjęs tinkamas laikas tai aptarti. Galbūt kalbėdamiesi apie tai, kas nutiko, jūs galite daugiau sužinoti vienas apie kitą ir netgi užmegzti artimesnį ryšį. Gali būti, kad jo "solo" kartas buvo išsikrovimo būdas dėl to, kad jis neturi kitokių galimybių.

Vyrams gali reikėti laiko ir erdvės genitaliniams pojūčiams ir seksualinės įtampos nuleidimui, nebūnant geru meilužiu kitam. Tai jokiu būdu nereiškia, kad vyras negeidžia ar nesugeba patenkinti moters. Jūsų vyras galbūt sako jums, kad tiesiog būna atvejų, kai jis nori pabūti vienas ir padaryti tai be jūsų. Tai nėra jokia grėsmė, tiesiog dar vienas būdas jam išreikšti ir pajusti savo vyriškumą. Arba galbūt jis tiesiog "nuleidinėja garą", atsipalaidavęs nuo visų reikalavimų. O atvaizdai žurnale gali būti tobula fantazija, kuri jam leidžia atsipalaiduoti be jokių didesnių pastangų.

Faktas, kad jis neatsakė į jūsų iniciatyvą, nereiškia, kad jūs jo nedominate ir nejaudinate. Pabandykite jam tai pasiūlyti kitą kartą – galbūt po lengvo užkandžio, kai sumiega vaikai, arba jis atsipalaidavęs žiūri televizorių. Naudokitės gudriais būdais, ir jis bus tuo labai patenkintas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją